Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Sami vrea de la Moș Crăciun salată de boeuf și ouă umplute „cu forța"

18/12/2015 16:29:52 Raluca NECHITI  
Sunt copii pe la care Moș Crăciun nu a trecut niciodată... Au auzit că există un bătrânel cu barba albă care le îndeplinește copiilor cuminți dorințele. Pe la ei însă nu a ajuns niciodată. Poate dorințele lor au fost nerealiste, poate nu au fost cuminți sau poate moșul nu merge la copiii sărmani...

Într-o astfel de situație este și Samuel Galben. Un copil de 14 ani din Tărpiu pe care Moșul cel bun nu l-a vizitat niciodată.

Încă mai crede în el și încă îl așteaptă, dar nu știe dacă îi va trece vreodată pragul...

Nici nu știe ce să-i ceară, pentru el dorințele sunt simple: vrea căldură și mâncare - două lucruri greu de obținut când vine acasă, la Tărpiu, în casa unde mama și tata îl întrețin cu greu.

Cel mai fericit e în perioada în care merge la școală. Acolo, la Bistrița, la internat, are căldură și mâncare.

Ieri a primit vacanța și s-a întors acasă în Tărpiu...

Pe ulița desfundată unde numeroși muncitori lucrează la canalizare este și căsuța lui Samuel. Chiar dacă pe dinafară pare extrem de îngrijită, înăuntru sărăcia își spune cuvântul încă de la intrare. Căsuța mică și curată, cu tavanele crăpate care stau să cadă e însă aproape înghețată. Mama, tata și copilul se înghesuie într-o cămăruță care le servește și de bucătărie și dormitor și aici focul se face cu porția pentru că lemnele sunt puține, tata bătrân și bolnav, iar mama, bolnavă și ea nu poate merge după lemne.

Tata a lucrat câțiva ani buni, însă s-a îmbolnăvit și acum este în pensie de boală, a fost operat de mai multe ori, și nu poate face mare lucru pe lângă casă. Are o pensie de 400 de lei la care se mai adaugă și pensia de handicap a mamei de 270 de lei.

Cu doar atâția bani la care se adaugă și alocația lui Sami e greu sa întreții o gospodărie, e greu să pui mâncare pe masă și să-ți cumperi lemne de foc pentru iarnă.

Pe Sami l-am găsit astăzi, cu mult după orele amiezii, ronțăind un covrig. A mai mâncat azi doar puțină pâine cu dulceață așa că visul lui cel mare e ca de Crăciun să aibă mâncare...

Cuminte și timid și-ar dori de la Moșu' o salată de boeuf și ouă umplute „cu forța" adică pline, pline de conținut.

Mama, Maria, mai adaugă pe listă niște pantaloni călduroși pentru copil, căci gecuță și papucei a primit de la școală.

În căsuța mică sărăcia e lucie, dar și curățenia e la ea acasă.

Pe măsuța mică din cameră nu se află nimic, niciun fruct, niciun biscuit, nimic dulce, nimic de mâncare.

Necăjit, tatăl spune că orice e binevenit, nu-și doresc nimic aparte... „mâncare mai avem câteodată, dar situația e așa cum e, am primit zilele trecute și o pătură mai groasă de la Năsăud, ne bucurăm de orice. Orice e bine primit", ne spune cu greutate tatăl lui Sami, operat și el la gât.

Mama, cu un handicap sever și ea, și-ar dori în viitor o mașină de spălat care să îi ușureze în timp munca, mai ales că pe ulița plină de noroi tocmai se lucrează la apă.

Oamenii nu cer nimic, dar se vede de la o poștă că nevoile sunt multe...

Ar avea nevoie și de câteva perne, de plapume călduroase care să le țină de cald în nopțile lungi și reci de iarnă, hăinuțe, dar cea mai dorită este mâncarea...

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania DE CRĂCIUN FII MAI BUN, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Impact, Kangoo Club Bistrița, Asociația Folclorică Baladele Bistriței, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie, Asociația Serviciilor de Ambulanță din România și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița!

În 19-20-21-22 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la Sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), intrarea dinspre LIDL, iar în 23 decembrie le ducem celor care au nevoie de ele!

Pentru că împreună putem face multe fapte bune și îi putem oferi micuțului ce își dorește mai mult, puteți lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744-391 999.

5381 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro