Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  100 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Primele 40 de familii vizitate anul acesta vor avea un Crăciun fericit!

18/12/2016 16:04:24 Ana ȘTEFĂNEL  
Campania De Crăciun fii mai bun, inițiată de Bistrițeanul.ro și derulată și în acest an cu sprijinul Asociației Impact Bistrița, a ajuns vineri la primele 40 de familii pentru care Crăciunul nu anunța nicio bucurie. Reporterii Bistrițeanul.ro și voluntarii Impact au avut parte de experiențe neprețuite pe cele șase trasee străbătute.

Vineri, termometrele arătau multe grade cu minus, iar străduțele din județ erau mai degrabă pregătite pentru săniuțe decât pentru mașini încărcate. Asta nu i-a împiedicat pe reporterii Bistrițeanul.ro și pe voluntarii Asociației Impact Bistrița să pornească la drum cu donațiile făcute de cititorii ziarului, cu maximă generozitate, ca în fiecare an. Așa am dus înainte de sărbători puțină bucurie acolo unde necazurile, sărăcia, boala sau calamitățile naturale au adus lacrimi și neputință. 

Timp de câteva săptămâni, cititorii Bistrițeanul.ro au adus la sediul Asociației Impact, din incinta Sălii Polivalente, hăinuțe, încălțăminte, alimente, produse de igienă, iar donații generoase au fost făcute de bistrițeni și în coșurile din magazinele Atlantis. Toate au fost sortate și împachetate de voluntarii impact coordonați de Diana Moldovan, iar fiecare familie a primit pachete generoase, cu haine, încălțăminte, alimente, dulciuri și fructe, inclusiv pâine de la Brutăria Alces din Bistrița.

În prima etapă a campaniei de Crăciun din acest an, bucuria a ajuns la Preventoriul TBC din Ilișua, acolo unde 60 de copilași ne-au așteptat în ajun de Moș Nicolae cu brațele deschise. La vederea cadourilor primite, ochii li s-au umplut de speranță și au îndrăznit să viseze la o lume mai bună. Datorită vouă au înțeles ce înseamnă sărbători fericite. Mai mici sau mai mari, copiii internați la Preventoriu v-au răsplătit cu urări de bine și de sănătate, iar cuvintele și reacțiile lor au fost pline de sinceritate. Ochii triști au fost înlocuiți pentru moment de ochi plini de lacrimi de bucurie, semn că magia campaniei „De Crăciun fii mai bun” și-a făcut datoria.

După 5 decembrie, reporterii și voluntarii Impact au continuat munca: identificarea familiilor, documentare, primirea donațiilor, organizare, sortare etc. Bineînțeles, cei mai importanți ați fost, fără doar și poate, voi: cititorii noștri care ați umplut sediul Asociației Impact de bucuria de a dărui, de gesturi mici care au contat enorm în campania noastră. Din puținul sau prea plinul fiecăruia am făcut împreună sărbători fericite în zeci de familii.

Vineri, alte zeci de pachete pentru peste 40 de familii erau pregătite cu de toate, iar reporterii Bistrițeanul.ro și voluntarii Impact au ajuns pe șase trasee în întreg județul Bistrița-Năsăud: au fost opriri la familii în Bistrița, Beclean, Năsăud, Orheiul Bistriței, Nușeni, Unirea, Livezile, Ilișua, Petriș, Jelna, Bistrița Bârgăului, Șieu Odorhei, Ciceu, Cociu.

Darurile cititorilor Bistrițeanul.ro au ajuns la destinație și au redat speranța unor oameni necăjiți.

Prin campania „De Crăciun fii mai bun” de anul acesta două familii au reușit să își construiască locuințele aproape de la zero. Familia Grozav cu cei șase copii va avea un acoperiș deasupra capului după ce, vara trecută, un incendiu i-a lăsat fără nimic. Casa este aproape gata, iar cei șase băieți au primit și cadourile pe le-au dorit de Crăciun, alături de haine, rechizite, încălțăminte etc. De asemenea, familia Crișan din Petriș a rămas sub cerul liber în urma unei inundații, însă cititorii Bistrițeanul.ro au pus mână de la mână și i-au ajutat să își construiască o căsuță a lor și să nu mai stea într-o anexă în care frigul intra nestânjenit. Mezinul familiei, Laurențiu, a primit și el mașina cu telecomandă pe care și-a dorit-o atât de mult.

Familia Dobrican din Bistrița va întâmpina sărbătorile puțin mai veselă anul acesta. Andreea și Vasi au primit tabletele dorite, multe jucării, încălțăminte, rechizite, haine, iar un cititor Bistrițeanul.ro a urcat până la etajul 5 al blocului dulapul de care familia avea nevoie. Andreea a primit un elefănțel de pluș mai mare decât ea și ne-a spus că îl va chema Eli. Din păcate, ceva lipsea din locuința lor atunci când i-am vizitat. Copiii au primit darurile bucuroși, însă tatăl nu era lângă ei să-i vadă pentru că doctorii i-au recomandat să rămână internat într-un spital din Cluj-Napoca. Înainte să plecăm i-am întrebat dacă vor fi mai fericiți anul acesta de sărbători, iar Andreea ne-a răspuns: „Da, când vine tati”.

Cristi, băiețelul cu cancer din Livezile care a primit o nouă șansă la viață tot datorită cititorilor Bistrițeanul.ro, ne aștepta alături de frățiorii lui în prag. L-am găsit pe Cristi vesel și jucăuș, iar despachetarea cutiilor a fost un adevărat concurs între el și frățiorul lui, Marius. Fiecare a primit exact ce și-au dorit, prin bunăvoința bistrițenilor, iar mama lor ne-a rugat să transmitem tuturor că sărbătorile acestea vor fi mai frumoase ca niciodată, iar bucuria pe care au primit-o se vor ruga să ajungă însutit și la dumneavoastră.

Celelalte familii pe care le-am vizitat vineri, unele mai amărâte decât altele, au primit un strop de fericire, iar căsuțele lor vor putea mirosi a Crăciun anul acesta. Familia Radu din Năsăud, formată din doar doi membri, tatăl și băiețelul, căci mama a murit acum puțin timp, nu au găsit cuvinte să își exprime fericirea. O singură dorință a rămas neîndeplinită: băiețelul vrea să practice karate, însă tatăl nu reușește să îi plătească abonamentul și echipamentele.

În toate casele în care campania „De Crăciun fii mai bun” a ajuns și-a îndeplinit scopul: a ajuns bucurie acolo unde era doar întristare și amărăciune, a transformat resemnarea în speranță, resentimentele în gânduri curate și neputința într-un strop de curaj. Echipa care s-a format și anul acesta, cititorii Bistrițeanul.ro, reporterii Bistrițeanul.ro și voluntarii Asociației Impact Bistrița, a reușit numai săptămâna trecută să ajute 40 de familii și copilașii de la Preventoriul TBC Ilișua să aibă un Crăciun liniștit, cu mese îmbelșugate și cadouri sub brad, iar acolo unde a fost nevoie - un acoperiș deasupra capului.

Campania „De Crăciun fii mai bun” continuă și săptămâna viitoare cu alte familii care au nevoie de ajutor, cu alte case care au nevoie ca cineva să readucă speranța înăuntrul lor.

Donațiile se fac la sediul Asociației Impact Bistrița între orele 14:00 - 20:00 începând cu ziua de luni, 19 decembrie. Sediul Asociației Impact Bistrița: strada Vasile Conta, nr. 1, etaj 1, camera 9 - în incinta Sălii Polivalente, fostul spațiu Spiru Haret). Alături de noi vor fi voluntarii Ambulanței Bistrița și inimoșii de la ISU Bistrița. Mulțumim tuturor de implicare! Împreună facem Crăciunul fericit în cât mai multe căsuțe triste!

 

6648 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro