Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Lecție de viață primită de la Ionuț, un băiețel țintuit de opt ani într-un scaun cu rotile

27/11/2016 13:01:13 Ana ȘTEFĂNEL  
Pe o uliță din Orhei, un sătuc de lângă Bistrița, am ajuns cu campania de Crăciun. Îl căutam pe Ionuț, un băiețel despre care știam că este imobilizat într-un cărucior cu rotile. Am înaintat, dar ulița era plină de agitație, de copii care se jucau cu o minge. Nu mică a fost surpriza când l-am văzut pe Ionuț în mijlocul lor.

Atât de multă veselie, cu ochi atât de bucuroși și cu atâta energie - așa l-am găsit pe Ionuț. Căruciorul cu rotile părea un simplu accesoriu care trecea neobservat odată ce începeai să povestești cu băiețelul de 12 ani.

Contrastul dintre membrii grupului, vreo cinci-șase băieți care alergau neobosiți și Ionuț, a devenit infim odată ce l-am cunoscut mai bine. Ne-a lăsat să îi facem fotografii și l-am ținut strâns de mână când tatăl ne-a povestit necazul prin care au trecut. Noi îi spuneam „Ionuț, să nu fii trist!” și el răspundea „Păi nu sunt!”. Incredibil câtă voință și câtă poftă de viață am văzut în acel copil.

Viața lui s-a schimbat pe când avea doar patru anișori. Se juca cu fratele lui mai mare pe ulițele satului, iar o secundă a fost fatală: un șofer vitezoman, care se întorcea de la Zilele Bistriței, a intrat într-o curbă și a încercat să evite niște copii care se aflau pe partea dreaptă a drumului. Mașina a scăpat de sub control și a ajuns pe stânga - acolo unde era Ionuț. Tatăl a ajuns în grabă la locul accidentului, l-a dus pe Ionuț la spital, dar era prea târziu pentru piciorușele sale. Lovitura pe care a suferit-o la coloană l-a lăsat țintuit în scaunul cu rotile. Pentru tot restul vieții.

Lacrimile care au curs necontenit din ochii tatălui au trădat neputință, imposibilitate de a se resemna. Ionuț, însă, ne-a dat o lecție de viață, ne-a transmis prin optimismul său să nu fim triști în goana noastră, să nu ne lăsăm doborâți de micile probleme, căci viața e prea frumoasă.

Părinții lui Ionuț încearcă să îi asigure tot ce are nevoie, vor să îi facă toate poftele. Nu cer nimic, ba mai mult, spun că nu o duc foarte rău din punct de vedere financiar, însă ar vrea să îi dea copilului tot ce dorește, ca să-l ajute să uite de problema lui. Sunt mândri că este un copil inteligent și că are note foarte bune, așa că au motive să îl răsplătească.

Pe parcursul discuției, am aflat că tatăl nu lucrează pentru că este bolnav de diabet, însă nu mai urmează tratamentul pentru că spune că organismul său nu prea a suportat medicația și s-a simțit foarte rău. Cu toate acestea, e zi de zi acasă alături de Ionuț și face tot ce poate pentru a-i asigura un trai bun, departe de grijile oamenilor mari.

Ionuț spune că părinții lui îi asigură tot ce are nevoie, dar am reușit să aflăm că laptopul său s-a stricat, așa că, cine dorește și are posibilitate, poate merge la sediul Asociației Impact pentru a-i face o bucurie lui Ionuț. El e un copil activ care, așa cum e și normal, îl așteaptă pe Moș Crăciun. Orice zâmbet adus acestui copil va conta: hăinuțe, dulciuri - o vizită, orice gest mic l-ar bucura.

Pentru detalii despre donații, persoana de contact este președintele Asociației Impact Bistrița, Diana Moldovan: 0756 654 151

15409 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro