Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  142 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De Crăciun fii mai bun: Drama Gabrielei, o mămică singură cu trei copii, care vrea ca Moșu să-i aducă căldură și mâncare pentru cei mici

10/12/2014 16:13:54 Bianca SARA  
În două cămăruțe prin care bate vântul efectiv o găsim pe Gabriela, o tânără mămică ce se vede nevoită să-și crească singură cei trei prunci cu vârste cuprinse între 2 ani și 7 ani. În ciuda faptului că lipsurile sunt evidente, femeia neavând un aragaz, un frigider, toaletă în casă sau apă curentă, aceasta își dorește de la Moș Crăciun doar o sobă

Gabriela Acatrinei trăiește într-o clădire dezafectată la marginea orașului Năsăud, în două cămăruțe reci. Prin geamurile șubrede bate vântul, iar loc de podele țin câteva covoare puse direct pe ciment.

Tânăra mămică vine din Lunca Bradului, un sat din județul Mureș, unde nu avea nici cât a găsit la Năsăud, oraș care a adoptat-o în urmă cu doi ani. În cele două cămăruțe locuiește de două luni alături de cei trei copii ai săi, o fetiță de 7 ani, un băiat de 5 ani și o fetiță de doi ani.

Femeia s-a despărțit în vara acestui an de tatăl copiilor săi, asta după ce bărbatul a început să bea și să o lovească. Bărbatul, care muncește cu ziua în zonă, vine să își vadă copiii ori de câte ori are ocazia, ajutând-o pe Gabriela și financiar când are de unde.

Singurul venit lunar al Gabrielei este format din alocația celor trei copii care ajunge la 126 de lei și un ajutor social de 300 de lei. Cu puțin peste 400 de lei, femeia trebuie să achite chiria de 100 de lei, curentul și să asigure zilnic o masă caldă pentru copiii săi.

Pentru a reuși să le pună zilnic câte ceva pe masă, Gabriela face economii peste economii, alegând cele mai ieftine alimente. Părinții săi au decedat, iar de la sora și fratele său nu prea are ce să ceară, pentru că și ei o duc la fel de rău.

Condițiile în care trăiesc cei patru sunt greu de imaginat. Pe lângă faptul că ușa și geamurile lasă frigul să pătrundă, soba care a fost și ea împrumutată de la o vecină nu reușește să încălzească cele două cămăruțe ce țin loc de dormitor și bucătărie. De un aragaz sau un frigider nici nu se pune problema, iar apa trebuie adusă și ea de la vecini. Pentru a avea apă de băut și de făcut mâncare, femeia strânge cojile de cartofi și le oferă animalelor vecinilor de la casele din apropiere, care în schimb îi dau apă.

Nici de toaletă decentă nu au parte cei mici, aceasta fiind amenajată afară, lângă clădirea care îi adăpostește. O mașină de spălat este un lux pentru Gabriela, care spală hainele cu mâna cu apă aproape înghețată scoasă din fântâna din curtea imobilului dezafectat unde-și duce zilele.

Fetița de 7 ani nu merge încă la școală, lipsa unui domiciliu stabil împiedicând-o pe Gabriela să o trimită la școală. Nici băiatul de 5 ani nu merge la grădiniță, asta pentru că până acum o lună femeia nu avea nici ajutor social care să îi garanteze un loc la grădiniță.

În urmă cu doi ani, Gabriela a mai primit o lovitură: fiul ei mijlociu, care acum are 5 ani, era mușcat de față de un câine. Băiatul a trecut atunci printr-o operație de reconstrucție a feței, însă nu i-au mai crescut o parte din dinți, astfel că femeia trebuie să îi piseze mâncarea precum unui bebeluș pentru a-l hrăni.

Cel mic are dureri cumplite, acesta urmând să mai treacă printr-o intervenție chirugicală în primăvara anului viitor la o clinică din Mureș.

Întrebată dacă o să vină Moș Crăciun anul acesta, Gabriela ne spune „Cel de Sus știe. De trei ani de zile nu a mai venit Moșu”. Fetița de doi ani nu a apucat încă să-l cunoască pe Moș Crăciun, iar ceilalți l-au întâlnit abia în urmă cu câțiva ani.

Femeia își dorește de la Moș Crăciun o sobă mai mare care să-i ferească de frig și de răcelile care deja le-au dat bătăi de cap în această toamnă, dar și produse alimentare. Fetița de 7 ani și-ar dori ca Moș Crăciun să îi aducă o păpușă, iar băiatul de 5 ani ar vrea să primească de Crăciun un tanc de jucărie.

Dacă în alte case, jucăriile decorează camere întregi, din cele două cămăruțe în care-și duc traiul Gabriela și cei trei copii, acestea sunt aproape inexistente.  

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania De Crăciun fii mai bun, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocsi Bistrița-Năsăud, Asociația Impact, ISU - SMURD Bistrița-Năsăud, Stația Județeană de Ambulanță și Kangoo Club Bistrița. În 19-20-21 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), iar în 22-23 decembrie le ducem la familiile nevoiașe.

Mai multe informații despre acest caz puteți afla contactându-l pe preotul Ovidiu Sermeșan la numărul de telefon: 0743464461.

7063 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro