Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Cu un copil ce are chisturi dureroase în călcâie, Angela Mare speră la o minune de Crăciun

14/12/2015 12:02:14 Andreea BOJOR  
Cătălin şi Alin locuiesc împreună cu mama lor într-un cămin de nefamilişti din Năsăud. S-au mutat acolo pentru a scăpa de problemele pe care femeia le avea cu fostul soţ. Trecută printr-un divorţ şi cu viaţa luată de la zero, Angela a mai primit o lovitură: fiul cel mic are chisturi la ambele călcâie. De aici au început şi problemele...

„Sunt divorţată de şase ani, am avut unele probleme cu soţul meu care consuma alcool. Nu ne-am înţeles deloc nici după divorţ, problemele nu s-au terminat nici atunci. Ca să am linişte şi să fie bine am plecat din Floreşti, de unde locuiam şi am venit la Năsăud”, ne-a povestit Angela Mare.

La Năsăud a luat totul de la zero, şi-a găsit un loc de muncă, şi-a înscris copiii la şcoală, iar totul a fost bine până în urmă cu câteva luni. Alin, fiul cel mic, se tot plângea că îl dor călcâiele, iar mama l-a dus la doctor. Rezultatul investigaţiilor aveau să cadă ca un trăsnet peste mamă: Alin avea mai multe chisturi, în ambele câlcâie.

„L-au operat şi i-au scos două dintre chisturi, dar are mai multe şi medicii mi-au spus că nu pot fi scoase deocamdată pentru că i-ar deforma călcâiul. Avem tratament şi încercăm să îl protejăm pe Alin cât de mult putem. Chisturile sunt foarte dureroase, îl dor picioarele când merge, a renunţat la sport”, ne-a mai povestit Angela Mare.

De parcă problemele de sănătate ale celui mic nu erau destule, Angela avea să mai primească o lovitură de la viaţă: pentru că a fost nevoită să lipsească de la muncă (lucra ca ajutor de bucătar) atunci când a stat cu Alin în spital, femeia a rămas şomeră. Chiria, şcoala copiilor şi traiul de zi cu zi au devenit o cruce tot mai grea pe umerii Angelei.

„Mi-a fost greu pentru că am rămas fără loc de muncă şi fără bani. Acum trăim din alocaţiile copiilor şi din ce mai fac eu atunci când merg şi fac curăţenie pe la unele case”, spune Angela.

E tristă că nu le poate oferi celor doi băieţi ai ei mai multe...

Sunt zile în care banii le ajung doar pentru mâncare.

Cu durere a recunoscut că tratamentul pe care Alin îl face nu este complet pentru că nu a avut bani să cumpere de la farmacie tot ce i-a recomandat medicul. Angela ne-a spus că are o reţetă cu care nu s-a mai dus la farmacie să cumpere medicamentele pentru că ar costa-o 100 de lei și nu are acum acești bani.

Am întrebat-o care e bugetul pentru acest Crăciun, ce va cumpăra pentru masa de sărbători şi dacă există vreo speranţă ca Alin şi Cătălin să primească ceva de la Moş Crăciun. Răspunsul a fost simplu, dar dureros: „Am doar alocaţiile lor. Cu ce?...”

Cătălin, fiul cel mare, are 14 ani. E un copil trist și serios de parcă ține pe umeri toate problemele acestei lumi. Nu zâmbește deloc și a stat mai mereu cu privirea plecată. E cel mai mare, e bărbatul în casă, dar nu poate face nimic pentru a-și ajuta mama și fratele și asta îl macină încet... E afectat de tot ceea ce se întâmplă în jurul său, însă încearcă să ascundă acest lucru. Ne-a spus că şi-ar dori o pereche de bocanci (mărimea 40) şi că acesta ar fi cadoul pe care i l-ar cere Moşului.

Alin are 10 ani. Deși măcinat de o durere greu de suportat și pentru un adult, e încă vesel și visează la ziua în care se va putea juca fără să îl doară picioarele... La fel ca fratele lui îşi doreşte de la Moş Crăciun tot un cadou care să îi fie util atunci când are de mers la şcoală sau afară: o vestă de fâş şi un trening.

Dacă vreți să-i ajutați și împreună să le facem un Crăciun fericit vă puteți implica în campania DE CRĂCIUN FII MAI BUN, inițiată și în acest an de Bistrițeanul.ro și derulată în parteneriat cu Asociația Impact, Kangoo Club Bistrița, Asociația Folclorică Baladele Bistriței, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși a Protopopiatelor Bistrița, Năsăud și Beclean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Serviciul Județean de Ambulanță, Crucea Roșie, Asociația Serviciilor de Ambulanță din România și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița!

În 19-20-21-22 decembrie strângem donațiile voastre și pregătim pachetele la Sala Polivalentă, sediul Asociației Impact (etaj I), intrarea dinspre LIDL, iar în 23 decembrie le ducem celor care au nevoie de ele!

Pentru că împreună putem face multe fapte bune și o putem ajuta pe Angela să le ofere celor doi băieți un Crăciun fericit, puteți lua legătura cu reporterii Bistriţeanul.ro la numărul de telefon 0744-391 999.

6304 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro