Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  108 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DE CRĂCIUN FII MAI BUN: A fost în trei misiuni în Afghanistan și s-a întors acasă la cei doi copii. Soția îl părăsise, cu sute de milioane datorie

08/12/2016 09:05:37 Ana ȘTEFĂNEL  
Valeriu Dobrican este un bărbat lovit de soartă din toate părţile. Soția l-a părăsit și când s-a întors din misiunile în Afghanistan a găsit acasă doar copiii și sute de milioane datorie la bancă. Suferă de depresie, dar se ține tare pentru copiii de care are grijă. Fetița este grav bolnavă, iar singurul sprijin este bunica, bolnavă la rândul ei.

La etajul cinci dintr-un bloc din Bistrița locuiește familia Dobrican, ce a mai rămas din ea. Tatăl, Valeriu, crește singur copiii de șapte ani de zile, de când cea care a jurat să-i fie alături la bine și la greu l-a părăsit fără să privească în urmă, fără să o mai intereseze de soarta lor. 

La doar nouă ani, cei doi copii, Vasilică și Andreea, nici măcar nu își amintesc atingerile mamei, n-au avut parte de nimic bun de la ea. În 2009, 2010 și 2011, tatăl lor a fost plecat în Afghanistan în misiune de război, el fiind angajat în Armata Română. Întors de acolo, după ce a suferit traume din pricina războiului, a găsit casa mai goală decât a lăsat-o, căci jumătatea sa l-a părăsit și și-a refăcut viața în Spania.

Acasă a rămas el alături de cei doi copii, care aveau doar doi anișori pe atunci. Odată ce am intrat în casa lor am dat peste o atmosferă grea, apăsătoare. Am simțit efectiv greutatea mare care apasă pe umerii tatălui. Cu probleme grave de sănătate generate de depresia puternică pe care o are, tatăl are grijă necondiționată de cele două averi ale sale: Vasi și Andreea.

Din păcate, soarta este de-a dreptul necruțătoare cu ei, căci Andreea suferă și ea, având un singur rinichi, nici acela complet funcțional și, în plus, și vederea ei este slabă, deși este la o vârstă atât de fragedă. Poartă niște ochelari „fund de borcan”, foarte scumpi, însă tatăl nu a lăsat-o niciodată să simtă că îi lipsește ceva și a făcut mereu tot posibilul să le ofere copiilor tot ce au nevoie. 

Cu datorii de 30.000 euro și o chirie de 700 lei pe lună, Valeriu Dobrican locuiește în chirie într-un apartament curat și frumos aranjat, așa cum nu ne așteptam să găsim în casa unui tată singur. Valeriu Dobrican ne-a spus că nimic din apartament nu le aparține, nu au mobilier, absolut nimic, doar hainele de pe ei, însă le este mai bine decât unde locuiau înainte, fără apă și fără curent.

Cu toate lipsurile, copiii sunt respectuoși și cuminți, iar tatăl ne-a spus că învață foarte bine, deși s-a săturat ca alți copii să le spună „sărăntoci” și să râdă de ei pentru că nu au multe haine sau rechizite de tot felul.

Drama familiei este completată de boala tatălui, căruia îi vine greu parcă să și vorbească. Ieri, când l-am vizitat, ne-a spus cu amărăciune că nu mai poate amâna internarea la Cluj și îi va lăsa pe copii cu bunica pentru câteva zile. Bunica, bătrână și bolnavă la rândul ei, este singurul sprijin pe care familia îl are, însă din cauza bolii ei nu va putea sta prea mult cu copiii. Tocmai de aceea, Valeriu a spus că va încerca să îi convingă pe medici să îl lase să vină în fiecare seară acasă, iar dimineața să plece iar spre Cluj.

Brăduțul era deja împodobit când am ajuns noi, însă copilașii nu îl așteaptă pe Moșul, știu deja că îi va ocoli și anul acesta. De aceea, dacă sunt bistrițeni care vor să ajute familia Dobrican cu cât de puțin, tatălui i-ar prinde bine niște hăinuțe pentru Vasi și pentru Maria - ambii au nouă ani.

Dacă cineva are un dulap pe care îl poate dona, ar fi cum nu se poate mai potrivit, pentru că tatăl depozitează lenjeriile de pat și hainele groase pe sub paturi sau pe unica piesă de mobilier din dormitor. Când i-am întrebat, cei doi copii au spus sfioși că și-ar dori o tabletă de la Moș Crăciun, însă tatăl le-a spus că nu e voie să aibă asemenea pretenții. 

Contul în care puteți dona bani pentru familia Dobrican:

IBAN RO08BTRLRONCRT0287857101

Dobrican Valeriu

Banca Transilvania

Cei care doresc să doneze sunt așteptați la sediul Asociației Impact Bistrița (strada Vasile Conta, nr. 1, etaj 1, camera 9 - în incinta Sălii Polivalente, fostul spațiu Spiru Haret), între orele 13:00 - 20:00. Dacă aveți orice întrebări puteți suna la numărul 0756 654 151 - președinte Asociația Impact Bistrița, Diana Moldovan.

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro