Daca de Craciun tot romanul serveste carne de porc, de Paste, pregatirea mancarurilor din carne de miel are o semnificatie aparte. Acestea simbolizeaza Mielul care s-a jertfit, Iisus Hristos.
Masa de Paste este pregatita intr-un mod deosebit. Pe langa oua rosii, cozonac si alte bunatati, pe masa predomina sortimentele din carne de miel.
Acest obicei cu carnea de miel se pastreaza inca de pe vremea cand evreii erau robi in Egipt, in ultima lor zi de robie, cand sacrificarea mielului si ungerea usiorilor cu sangele acestuia i-a izbavit de moarte.
De atunci, la fiecare sarbatoare Pascala, evreii mancau care fripta de miel.
Crestinii sarbatoresc si ei Pastele mancand carne de miel, deoarece le aduce aminte de Isus, care a fost numit “Mielul lui Dumnezeu care spala pacatele lumii”.
Mancarea preparata din carne de miel il face pe crestin sa se gandeasca la sacrificiul pe care Isus l-a facut pentru oameni, murind pe cruce pentru ei.