Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



De ce este o inepție procesul verbal semnat de agenta Secției 4 Poliție Rurală

28/11/2017 11:27:40 Bianca SARA  
Bistrițeanul.ro a prezentat ieri povestea unui șofer căruia i s-a luat permisul și, în același timp, a fost amendat pentru că nu avea permisul asupra sa. Având în vedere că subiectul a iscat polemici, ne simțim datori să explicăm punct cu punct de ce procesul verbal semnat de agenta de la Beclean este o inepție.

Un bistrițean s-a trezit fără permisul de conducere, în urma unui accident rutier minor, fără victime. A vrut să facă o înțelegere amiabilă cu celălalt șofer și au stabilit să se întâlnească într-o parcare și să discute mai multe.

Din cauza unei neînțelegeri cu privire la locul de întâlnire, șoferul care a provocat accidentul a întârziat în jur de o oră. Celălalt șofer, crezând că ia țeapă, a anunțat accidentul la poliție, iar un echipaj de la Secția 4 Poliție Rurală, (nu un echipaj al Poliției Rutiere) s-a prezentat în parcarea cu pricina.

Aici, deși ambii șoferi s-au întâlnit în cele din urmă și au stabilit să încheie o înțelegere amiabilă, echipajul ajuns la fața locului nu i-au mai lăsat să facă asta. Mai mult, agenta ajunsă în parcare i-a cerut șoferului autoutilitarei de tractări care provocase accidentul - actele sale și ale mașinii. Polițista i-a reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, după ce celălalt șofer a susținut că a fost acroșat în timp ce autoutilitara depășea o coloană de mașini.

Deși îi reținuse permisul de conducere (inclusiv fizic), pe același proces verbal, agenta în cauză îl amendează pe șofer pentru lipsa actelor pe care tocmai ea le reținuse. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Întrebarea cea mai arzătoare care circulă pe rețelele de socializare este: nu cumva șoferul autoutilitarei minte că a dat permisul agentei? Asta pentru că el nu are nicio dovadă că a dat fizic permisul agentei, iar reținerea permisului și amenda pentru lipsa actelor ar fi justificate în cazul în care actele nu ar fi ajuns fizic la agentă. Ei bine, răspunsul la această întrebare îl regăsim tot în procesul verbal, nefiind nevoie de niciun alt martor care să susțină cele spuse de șofer.

Potrivit legislației rutiere se poate dispune reținerea în lipsă a permisului, adică agentul îți poate reține permisul chiar dacă nu îl ai la tine și nu îl dai fizic, fiind obligat ca, ulterior să îl predai unei secții de poliție.

Însă, în momentul în care predai fizic permisul primești o dovadă de circulație. Acea dovadă de circulație demonstrează că ai predat fizic permisul. Șoferul din povestea noastră a predat permisul fizic, acest lucru fiind demonstrat tocmai de numărul dovezii primite, scris pe procesul verbal (vezi foto mai jos).

 

9009 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro