Deputatul social-democrat aşteaptă motivarea deciziei luată de judecătorii Curţii Constituţionale pentru a vedea exact de ce modificările la Codul Păenal, adoptate de Camera Deputaţilor, au fost declarate neconstituţionale. Daniel Suciu are însă încredere că decizia a fost luată după o analiză atentă şi corectă.
"De când fac politică m-am învăţat să nu comentez deciziile luate de instanţe. Curtea Constituţională e suverană şi trebuie să luam de bună decizia luată în legătură cu modificările Codului Penal. Vom vedea motivarea pentru deczia pe care au luat-o şi mai departe, în Parlament vom vedea ce se va face", a declarat Daniel Suciu pentru Bistriţeanul.ro.
În 10 decembrie anul trecut, într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor, cu 240 de voturi favorabile, au fost adoptate o serie de modificări ale Codului Penal.
Printre acestea se numără şi una care ofere supermunitate parlamentarilor. Aleşii erau scutiţi de răspundere în faţa DNA dacă săvârşeau infracţiuni precum luare de mită, uz de fals, abuz în serviciu sau trafic de influenţă.
La vremea respectivă, parlamentarii PDL au condamnat şi criticat dur aceste modificări şi au anunţat că vor încerca să le oprească apelând la Curtea Constituţională.
Judecătotrii de la CC s-au întrunit astăzi şi au discutat despre modificările codului Penal, iar concluzia la care au ajuns este că acestea nu respectă Constituţia.
Printre aleşii care au votat pentru superimunitatea parlamentară se numără Daniel Suciu (deputat PSD), Stelian Dolha (deputat PNL) şi Mircea Grosaru (deputat Asociaţia Italienilor din România), toţi reprezentanţi ai judeţului Bistriţa-Năsăud.