Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  95 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



DĂ UN SFAT, NU DA CU PARUL: Cum am ajuns sclav la bănci

23/09/2013 08:51:51  
Dă un sfat, nu da cu parul! - este o rubrică nouă deschisă de Bistrițeanul.ro pentru voi, cititorii noștri. Propunerea acestei rubrici a venit de la o cititoare care vrea să împărtășească și altora experiențele ei și să vă dea un sfat pentru a nu cădea în capcana băncilor și a creditelor care vă pot distruge viața.

Clienţii Băncilor = Sclavii lor. Nu aş fi spus asta înainte să mi se întâmple chiar mie. În urmă cu 7 ani am împrumutat un milliard două sute de milioane de lei în franci elveţieni (CHF), valoarea francului fiind de 21 mii de lei la acea dată.

I-am luat de la BANC POST Bistriţa, pentru a cumpăra o casă. Ne-am bucurat de oferta lor care îţi permitea să supravieţuieşti în primul an cu o rată lunară de unsprezece milioane lei vechi (salariul meu pe o lună), însă lucrurile s-au schimbat radical ulterior.

Într-o noapte francul a explodat, rata s-a dublat, a atins douazeci şi două de milioane şi aşa a început lupta pentru supravieţuire.

În momentul în care salariile bugetarilor s-au diminuat cu 25%, s-au adunat cu grămada şi restanţele. În acest timp nu au mai contenit telefoanele de ameninţare cu executarea din imobil pentru aceste restanţe, rata lunară atingând 18 milioane de lei, adică valoarea francilor în momentul actual.

Nivelul scăzut de viaţă a impus diverse forme de împrumut de la alte bănci prin carduri de cumpărături de la Raiffeisen, CEC şi CAR, absolute necesare pentru a rezista. Astfel dintr-un venit pe familie de 32 milioane lei din care rata la BANC POST este de 18 milioane lei, celelate rate 7 milioane lei, pe lângă facturile de la utilităţi în jur de 5 milioane pe luna, mai rămân 2 milioane de lei lunar pentru coşul zilnic împărţit la 4 persoane cât suntem în familie.

Acum, după şapte ani de iad şi disperare, datorită faptului că francii elveţieni au crescut foarte mult iar salariile s-au diminuat, nimeni nu întinde o mână de ajutor acestor clienţi (pentru că sunt mulţi în situaţia mea), pentru a reglementa “oferta lor” care ne-a adus în pragul disperării.

Menţionez faptul că nu am fost înştiinţaţi de riscurile care ni le asumăm, adică creşterea spectaculoasă a CHF şi a dobânzilor, astfel încât ce am cumparat cu aceşti franci în urmă cu câţiva ani să coste dublu acum. Realitatea este dureroasă pentru că noi nu am cumpărat vreo vilă ci o “căsuţă’ care valorează un milliard în lei, şi trei miliarde în franci, conform ultimelor calcule.

O adevărată afacere, nu? Este jocul bancii care a fraierit pe mulţi clienţi iar acum cei care şi-au atins scopul dorm liniştiţi. Sigur cunoaşteţi acest tip de poveste, întrebarea mea este până când vor dormi atât clienţii - sclavi cât şi cei ce conduc aceste bănci?

Am scris aceste rânduri în ideea că cei aflaţi în situaţia mea vor răspunde, iar alţi cititori vor propune chiar soluţii. Să ne adunăm şi să predăm aceste imobile băncii. Iar dacă presiunea şi calvarul lor nu se schimb, să plecăm cât vedem cu ochii. Pentru că eu am de plătit rate până la 70 de ani. Până atunci banca îmi contorizează fiecare îmbucătură de mâncare. Iar asta nu e viaţă.

CLIENT FIDEL AL BANCII BANC POST

6499 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro