Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Custodele Poienii cu Narcise: Momentan nu avem ce face pentru a stopa ruperea narciselor!

18/05/2011 11:26:52 Flavia DANCIU  
Presedintele Asociatiei Harta Verde a Romaniei, Ciprian Samoila, custodele ariei protejate Poiana cu Narcise de la Mogoseni spune ca "stiu despre situatia din poiana, insa momentan nu avem ce face pentru a stopa ruperea narciselor".

Un cititor Bistriteanul.ro a facut o sesizare catre redactie ca narcisele din aria protejata Poiana cu Narcise de la Mogoseni sunt rupte fara mila, aruncate pe ici pe colo, iar altele “scoase” la vanzare.

Aria protejata Poiana cu Narcise a fost luata in custodie de catre Asociatia Harta Verde a Romaniei la sfarsitul lunii martie. Presedintele asociatiei stie despre situatia din poiana insa momentan nu are ce face pentru a opri aceste lucruri.

“Am fost chiar saptamana trecuta acolo si am vazut si eu ca florile sunt rupte si puse la vanzare, am vazut narcise aruncate pe jos. Stiu ce se intampla… Insa e o problema. Noi suntem la inceputul custodiei. Avem la dispozitie un an de zile sa facem un plan de management pe care sa-l punem in aplicare. Pana atunci nu avem ce face”, a declarat pentru Bistriteanul.ro presedintele asociatiei Harta Verde a Romaniei, Ciprian Samoila.

Conform unei ordonante de Guvern, amenzile aplicate pentru distrugerea faunei si florei dintr-o arie protejata sunt usturatoare, insa situatia Poienii de la Mogoseni este diferita.

“Legea e aspra. Amenzile sunt intre 6.000 si 12.000 lei. Problema e ca aria protejata Poiana cu Narcise nu e delimitata. Sunt portiuni unde cresc narcise si nu fac parte din aria protejata. Si atunci eu cu ce probe merg sa demonstrez ca le-a rupt din Poiana si nu de pe langa?”, a mai explicat Ciprian Samoila.

Noul custode al ariei protejate are in plan o serie de actiuni pe care le va intreprinde pentru a putea “avea grija” de ea.

“Lumea e invatata sa vina sa se “serveasca” cu flori. Pentru ca nimeni nu le-a facut nimic pana acum. Intentionez sa organizez o campanie de informare a localnicilor despre importanta acestei arii si amenzile ce le vor primi daca vor mai rupe florile. De asemenea, intentionam sa facem un drum frumos amenajat, cu indicatoare inspre poiana si totodata sa facem un gard pentru delimitarea ariei protejate. Va mai fi nevoie de o inventariere a ariei deoarece nici cei de la Agentia de Mediu nu au o statistica clara cu flora si fauna din zona respectiva. Sunt atatea specii de plante, amfibieni, pasari care mai sunt in aceasta arie, nu doar narcisele. Bineinteles, in tot acest timp vom lucra la planul de management prin care vom stabili un regulament de functionare, de acces in poiana, etc”, a concluzionat custodele ariei protejate Poiana cu Narcise de la Mogoseni.

Poiana cu Narcise se intinde pe o suprafata de sase hectare, iar frumusetea florilor poate fi admirata de la sfarsitul lunii aprilie pana la sfarsitul lunii mai.

6611 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro