Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  96 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



CURTEA DE APEL CLUJ: A inceput recursul celor 12 tineri din Sangeorz-Bai acuzati de trafic de droguri

02/02/2011 11:47:53 Andreea LEDER  
In urma cu putin timp a inceput la Curtea de Apel Cluj sedinta de judecata in care cei 12 bistriteni arestati in 24 ianuarie pentru trafic si consum de droguri cer sa fie pusi in libertate. In 24 ianuarie, judecatorii Tribunalului Bistrita-Nasaud au dispus arestarea, pentru 29 de zile, a celor 12 tineri.

Emotii mari pentru cei 12 acuzati de pe Valea Somesului care se afla la aceasta ora in fata magistratilor Curtii de Apel Cluj. Ei au inaintat recurs impotriva deciziei luate in 24 ianuarie de judecatorii bistriteni prin care au fost arestati preventiv la solicitarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism.

Procurorii au cerut arestarea pentru 29 de zile a celor 12 tineri, din cele 48 de persoane audiate pana la data respectiva. Cei 12 sunt acuzati de trafic si consum ilicit de droguri de risc si mare risc, respectiv cannabis si mefedrona (sare de baie).
Ei au fost retinuti in urma unei razii de amploare organizata pe Valea Somesului, procurorii anuntand ca ancheta in acest caz a fost demarata inca din luna august a anului trecut.

Anchetatorii au descoperit ca drogurile proveneau din Austria si Ungaria si au fost apoi distribuite atat pe raza orasului Sangeorz-Bai, cat si in alte localitati invecinate. Tinerii traficanti incasau sume cuprinse intre 50-60 lei/gram pentru cannabis si sume cuprinse intre 100-150 lei/gramul de mefedrona sau flefledrona.

In 23 ianuarie au fost efectuate 25 de perchezitii domiciliare in urma acestora fiind ridicate, in vederea cercetarilor, medii de stocare a datelor, cateva plicuri cu substante susceptibile a fi droguri, instrumente artizanale destinate consumului de droguri si un cantar de precizie.

Initial, Procurorii D.I.I.C.O.T. au cerut instantei arestarea celor 12 suspecti pentru savarsirea infractiunilor de introducere in tara de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc si de mare risc si punere la dispozitie a unui spatiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri. Cererea procurorilor a fost admisa de Tribunalul Bistrita-Nasaud. Impotriva deciziei a fost inaintat recurs, care este judecat la aceasta ora de magistratii Curtii de Apel Cluj.

Avocatul Aris Cupsa, care reprezinta trei din cei 12 arestati, a explicat instantiei ca, conform legislatiei in vigoare, intreaga urmarire penala facuta de procurori in acest caz este nula deoarece cei 12 arestati au fost asistati la audieri de un avocat din oficiu, un stagiar care nu avea acest drept: “avand in vedere dispozitiile Legii nr. 51/1955 a Statutului Profesiei de Avocat si art. 6 din CEDO sunt lovite de nulitate actele care au fost efectuate cu un aparator din oficiu stagiar”.

In sprijinul afirmatiilor sale si Baroul Bistrita-Nasaud sustine ca avocata stagiara prezenta in 23 – 24 la audierile de la Sangeorz-Bai nu avea acest drept si sustine punctul de vedere al avocatului.

“Se considera ca se atinge dreptul omului la un proces echitabil. Dreptul inculpatilor la aparare nu a putut fi exercitat in acest caz, practic li s-a incalcat dreptul la aparare si actele de urmarire penala sunt lovite in totalitate de nulitate absoluta”, explica pentru Bistriteanul.ro avocatul Aris Cupsa.


6325 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro