Un medic pediatru din Bistrița, care a renunțat la un job bine plătit în Franța pentru a trata copiii din țară, a fost demis de la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca, pentru că a renunțat la funcția didactică pe care o deținea în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”. Părinții copiilor pe care i-a salvat au făcut o petiție.
A renunțat la un job bine plătit în Franța, pentru a profesa acasă, în Cluj-Napoca, orașul unde s-a format ca medic. Este povestea bistrițencei Simona Tătar, care până de curând era angajata Clinicii Pediatrie 3 din Cluj-Napoca.
Știrimed.ro prezintă motivul incredibil pentru care renumitul medic a fost dat afară din clinica clujeană. Managerul Spitalului de Copii a demis-o pe Simona Tătar, pentru că a renunțat la funcția didactică pe care o deținea în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.
„Dragă Spital de Copii clujean, te-am slujit vreo 10 ani... Dar... Nu... Nu e poezie... E povestea unui medic naiv și dedicat (EU), care s-a încăpățânat să revină în România, de la un salariu de 5000 de euro în Franța (ignorând recomandările de consult psihiatric date de prieteni). Doar că acest medic lucra și în UMF... și după 10 ani, a zis „Gata! Îmi dau demisia din UMF!, lasă că rămân doar medic, cu jumătate de normă la Spitalul de Copii, îmi dedic de acum timpul doar pediatriei”... Dar nu faci ce vrei... într-o lume cu legi și ordine absurde și interpretabile, în care ai două contracte pe perioadă nedeterminată cu Spitalul și UMF, te trezești că demisia dintr-un post didactic vine cu bonusul desfacerii contractului de medic pediatru... cu niște justificări cel puțin aberante”, a postat medicul pe pagina sa de Facebook.
Părinții copiilor pe care bistrițeanca i-a salvat au făcut o petiție online și au încercat să meargă în audiență la conducerea spitalului pentru a cere ca medicul să fie din nou angajat. În doar câteva zile, petiția online a fost semnată de peste 1200 de persoane. Puteți citi și semna petiția AICI. Conducerea spitalului a refuzat însă să-i primească pe părinți în audiență.
„Doamna doctor e omul care, fără nicio obligație față de noi, răspunde la telefon la 12 noaptea, ne consultă copiii în cel mai scurt timp de când o contactăm, nu se lasă până nu află diagnosticul corect și care ne ajută de fiecare dată să trecem peste toate greutățile. Nouă ne-a salvat copilul și mai știu atât de multe persoane care se bucură în continuare de copiii lor, datorită profesionalistmului și implicării acestui medic deosebit”, precizează Camelia Mocan, autoarea petiției online.
Petiția semnată de părinți și susținută chiar și de colegii din Franța ai medicului nu l-a sensibilizat pe managerul Spitalului de Copii, care a declarat pentru Știrimed.ro că sunt suficienți medici care-i pot trata pe cei mici în unitatea medicală.
„În Spitalul Clinic de Copii sunt destui medici care pot să se ocupe de copiii lor. Problemele sistemului sanitar sunt multe, iar acestea nu se rezolvă prin petiții, sub presiune sau în stradă. Acestea se rezolvă cu înțelepciune”, a fost replica lui Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii Cluj.
Pe de altă parte, fostul manager al spitalului, Ioan Figan spune pentru același portal de știri medicale că există un ordin de ministru, care prevede că un medic, care a fost cel puțin 5 ani cadru didactic al UMF, poate să demisioneze din acea funcție și să își păstreze locul în clinică.
Foto: Simona Tătar Facebook