„Fă ceva mai mult decât eşti plătit să faci; Oferă ceva mai mult decât trebuie să dai; Străduieşte-te ceva mai mult decât vrei; Ţinteşte ceva mai sus decât crezi că este posibil; Şi mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru sănătate, familie şi prieteni. (Art Linkletter)
„Manualul calităţii pentru familia mea. Cum să faci din familia ta o adevărată echipă”, autor Georgeta Bucşan, a fost lansat recent la Casa de Cultură a SIndicatelor.
Pornind de la frumoasele îndemnuri de mai sus, pe care fiecare dintre noi ar trebui să le avem în vedere pe parcursul întregii noastre deveniri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraşul nostru, a avut loc o lansare de carte. Poate pentru unii a fost o simplă lansare de carte, dar pentru elevii claselor a II-a C, a III-a C şi a IV-a C din alternativa Step by step, de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, Bistriţa, dar şi pentru ceilalţi elevi, părinţi şi bunici implicaţi putem afirma că a fost una deosebită.
Sala a fost neîncăpătoare, deoarece fiecare, cu mic, cu mare, a manifestat interes pentru sfaturile, mesajele şi aprecierile transmise de autoarea cărţii, doamna Georgeta Bucşan, doamna inspector şcolar, Smaranda Florean, domnul director al Casei de Cultură a Sindicatelor, Alexandru Câţcăuan, domnul Nicolae Grigore, director adjunct al Colegiului Naţional Andrei Mureşanu, Bistriţa, doamna profesor pentru învăţământul primar, Irina Matei, iar ca reprezentant al părinţilor, doamna Ioana Encean.
De asemenea, doamna Doris Moldovan, care este mămica unei fetiţe implicate în activitate, a apreciat faptul că în învăţământul românesc se derulează activităţi frumoase, care implică celula de bază a societăţii, familia. Unul dintre cele mai atractive momente ale activităţii, a fost prezentarea unei scenete, în care actorii au fost nouă elevi din clasa a III-a C, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Cristina Catalano şi Adina Pitea Crişan, dar şi poeziile deosebit de drăgăstoase şi creative ale elevilor din clasa a IV-a C, step by step. Doamnele profesoare Teodora Rad, Ioana Moţoc, Dorina Podină şi Rodica Hâlmu, de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, au fost cele care au sprijinit derularea cu succes a acestui eveniment.
Manualul calităţii pentru familia mea redă o frumoasă poveste a unei familii, care la fel ca şi orice manual ne învăţă, conform predării ca o poveste cum să formăm din familia noastră o adevărată echipă, cum să ne organizăm eficient activităţile, în vederea evitării instalării stresului familial.
Vă invităm la lectură!
Şi să nu uităm că „Cele mai mari privilegii pe care Dumnezeu le-a conferit vieţii omeneşti sunt: calitatea de tată, mamă şi copil.”