Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  113 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cum i-a dat de gol Facebook-ul pe doi iubiţi care au vrut să cumpere un teren la preţ mic

04/07/2017 10:05:55 Ioana BRADEA  
Reţeaua de socializare Facebook a fost invocată din nou, recent, în cazul unei licitaţii pe care Judecătoria din Bistriţa a anulat-o printr-o sentință care ilustrează cât de important este ce postăm pe Facebook...! „Informațiile postate de utilizatori pe această rețea sunt destinate publicului și pot fi folosite și ca probațiune într-un dosar”:

Tot ce postăm pe Facebook este public și are efecte în lumea reală. Asta arată o sentință de la Judecătoria Bistrița, prin care s-a admis o contestație la executare și s-a anulat licitația organizată de un executor pentru vânzarea unui teren”, scriu cei de la Clujust.ro.

Licitaţia în cauză a fost anulată după ce debitorii au arătat în instanță fotografii și informații de pe Facebook, care probează faptul că bărbatul și femeia care s-au prezentat la licitație ca ofertanți erau, de fapt, iubiţi şi încercau să se susţină reciproc pentru a câştiga: participarea ei „a fost una de conveniență”, cu scopul de a-l ajuta pe el să achiziționeze terenul la un preț mic.

Prin sentința civilă nr. 4225 din data de 29 decembrie 2016 pronunțată de Judecătoria Bistrița în dosarul nr. 4580/190/2016 a fost admisă contestația la executare formulată de contestatorii M. I. și M. M, în contradictoriu cu intimații CEC Bank SA, prin Sucursala Bistrița, I. Mihaela Gabriela și S. Istvan Botond și a fost anulat procesul verbal de licitație din data de 3 iunie 2016 și toate actele de executare ulterioare întocmite de BEJ Joldes Ovidiu Laurențiu. Sentința a fost atacată cu apel de cei care câștigaseră licitația, aceasta urmând să se judece la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Sentința arată cât de important este ce punem pe contul de Facebook și că „informațiile postate de utilizatori pe această rețea sunt destinate publicului și pot fi folosite și ca probațiune într-un dosar”.

În extrasul din sentința civilă nr. 4225/2016 – Judecătoria Bistrița arată că „în fapt, contestatorii sunt executați silit în dosarul execuțional nr. 281/2013 al BEJ Joldes Ovidiu Laurențiu la solicitarea creditoarei CEC Bank SA în baza contractului de credit nr. … din 21.03.2006, cu actele adiționale și garanțiile aferente, în sumă de 230.000 lei. Executarea silită a fost pornită pentru suma de 272.256,55 lei, în cadrul executării urmărindu-se și valorificarea mai multor bunuri imobile ale debitorilor, inclusiv terenul în suprafață de 3.229 m2, situat în intravilanul mun. Bistrița,….. Bistrița, înscris în CF nr. …..

La a paisprezecea licitație ținută pentru valorificarea acestui teren, la data de 03.06.2016, au participat două persoane, numiții I. M. G și S. Istvan Botond, fiind numit adjudecatar dl. S. Istvan Botond, pentru suma de 50.000 lei, deși prețul de pornire era de 78.545,50 lei”, scriu cei de la Clujust.ro.

Din capturile de pe site-ul de socializare Facebook, depuse la dosar de contestatori, rezultă că cei doi participanți la licitația din 03.06.2016 se află într-o relație personală, care depășește stadiul unei simple „cunoștințe”, fotografiile depuse la dosar indicând că cei doi erau la momentul licitației parteneri de viață.

Mai multe despre această poveste puteţi citi accesând www.clujust.ro.

7910 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro