„Am primit o amendă nesemnificativă, am plătit-o, pentru că cine greşeşte – plăteşte”, a comentat Valeria Bindea, şefa secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi directoarea grădiniţei particulare „Academia Victoria” din Unirea. „Copiii au parte de condiţii extraordinare”, a mai spus directoarea pentru Bistriţeanul.ro.
„A fost un control desfăşurat în contextul acelui nefericit incident care s-a petrecut la Bucureşti, la o grădiniţă particulară a cărei directoare îi târa pe jos pe copiii de 3-5 ani sau îi trăgea violent de păr, admonestându-i şi pedepsindu-i cu statul în picioare şi faţa la perete, pe hol. Din punctul meu de vedere, ca medic, cred că acest incident este un început de boală psihică, este total regretabil şi este un comportament ieşit din comun. Acest incident foarte mediatizat a generat controalele de care am avut şi noi parte…”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro directoarea Valeria Bindea, care coordonează activitatea grădiniţei particulare „Academia Victoria” din Unirea.
Directoarea a mai precizat că verificarea s-a desfăşurat în condiţii cât se poate de civilizate şi că li s-a reproşat că în grădiniţă nu era afişat meniul copiilor, într-un loc vizibil. „Prin 1995, când a apărut această prevedere legală, nu exista Facebook. Noi afişăm meniul pe pagina de Facebook a grădiniţei şi îl trimitem pe mail părinţilor. Dar ne vom conforma şi de acum încolo îl vom afişa…”, a spus Valeria Bindea.
O altă neregulă descoperită de comisarii de la Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud a fost şi faptul că bonele care serveau masa nu purtau bonete pe cap. „Într-adevăr, la ora 10, când s-au servit fructele, bonele nu purtau bonete. Pentru că nu ne dorim ca atmosfera să fie una prea sobră, de instituţie, vrem să oferim o atmosferă lejeră, ca-ntr-o familie”, a replicat directoarea grădiniţei, adăugând că se va conforma şi la această regulă şi că bonele vor purta de acum bonete.
„Ne-a lipsit şi Registrul Unic de Control, pe care l-am cumpărat în aceeaşi zi, iar două contracte încheiate cu părinţii nu aveau şi semnătura lor. În rest, copiii au parte de condiţii extraordinare, multă joacă în aer liber şi libertate totală. Avem deocamdată două grupe restrânse, de maximum 12 copii, însă de la anul vom avea trei grupe. Nu ne dorim mai mult de 12 copii într-o grupă, tocmai ca să ne putem ocupa de fiecare în parte cât se poate de bine”, a mai spus directoarea Valeria Bindea pentru Bistriţeanul.ro.
În legătură cu amenda de 4.000 de lei, primită pentru că grădiniţa funcţionează de trei ani fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) – Victoria Bindea a comentat doar: „Am primit o amendă nesemnificativă, am plătit-o, pentru că cine greşeşte – plăteşte...”