Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  82 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cum a „revoluționat” Codul Rutier o polițistă de la o secție rurală: I-a luat permisul unui șofer și, cu actul în mână, l-a amendat că nu-l are

27/11/2017 13:37:46 Bianca SARA  
O polițistă de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean a revoluționat Codul Rutier. Aceasta i-a luat unui șofer permisul de conducere și cu actul în mână i-a dat amendă omului că nu are permisul la el.

În data de 28 august, un șofer din Bistrița, care conducea o autoutilitară de tractări auto, în timp ce se deplasa spre locul unui accident pe DN17, pe raza localității Șintereag, pentru a prelua un autoturism avariat, a zgâriat o mașină care aștepta în coloană.

Șoferul autoutilitarei i-a spus celuilalt conducător auto că merge să ridice o mașină avariată și se întoarce să se înțeleagă, rugându-l să îl aștepte într-o parcare din apropiere. Șoferul păgubit nu a înțeles despre ce parcare este vorba, așteptându-l în localitatea vecină. După vreo oră, șoferul autoutilitarei a reușit să-l găsească pe celălalt conducător auto.

Conducătorul auto cu mașina zgâriată, văzând că șoferul autoutilitarei întârzie a sunat la poliție și a spus că acesta a fugit de la locul accidentului. Odată ce s-au găsit, cei doi șoferi au vrut să rezolve situația amiabil, fără implicarea poliției, care deja ajunsese la fața locului.

Echipajul de la Secția 4 Poliție Rurală ar fi refuzat să-i lase pe cei doi să facă o înțelegere amiabilă. Mai mult, agenta ajunsă la fața locului i-a luat permisul șoferului, pe motiv că ar fi depășit o coloană.

„A venit poliția și le-am zis agenților: lăsați-mă să mă înțeleg cu omul, dar ei nici n-au vrut să audă. Omul din cealaltă mașină le-a spus polițiștilor că am depășit coloana de mașini și polițiștii fără nicio altă dovadă, alt martor, fără să meargă măcar la locul accidentului mi-au luat permisul, doar pe spusele celuilalt. Agenta a vrut chiar să-mi pună cătușele, m-au dus la secție cu girofarurile pornite de zici că am omorât pe cineva. Celălalt șofer a fost de acord cu amiabila, am și început să o scriem, dar nu ne-a mai lăsat poliția. Pe om l-am despăgubit deja pentru pagubă”, povestește șoferul pățit.

La secție, polițista în cauză i-a solicitat toate documentele autoutilitarei și ale sale. Șoferul s-ar fi conformat și i-a dat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, buletinul și asigurarea mașinii. Cu ele în mână, polițista, pe același proces verbal, i-ar fi dat șoferului amendă pentru că nu avea asupra sa permisul, certificatul de înmatriculare și buletinul.

„A condus autoutilitara marca Mercedes cu nr. de înmatriculare…. și a depășit o coloană de autovehicule aflate în așteptare într-un sector de drum unde se lucrează și a colizionat auto marca Opel cu numărul ...(Germania), care era oprit în coloană, producându-i avarii și nu avea asupra sa permisul și certificatul de înmatriculare și cartea de identitate”, a scris aceasta în procesul verbal întocmit.

Șoferul s-a ales fără permis, acesta fiindu-i suspendat pentru 60 de zile și cu două amenzi, a câte 870 de lei fiecare (în total 1.740 de lei). Acesta a contestat deja în instanță amenda, considerând un abuz ceea ce a făcut agenta care, deși are atribuții de rutieră, nu este specializată pe Cod Rutier. 

„Dacă eu mă înțelegeam cu omul, care mai era rolul poliției acolo? Poliția intervine când nu se mai înțeleg doi oameni. Eu am două milioane de kilometri făcuți, l-am zgâriat pe unul și mi-au luat permisul. Am permis de aproape 19 ani și nu am avut niciun accident. Eu depind de permisul ăsta”, completează șoferul.

Contactat pentru un punct de vedere, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud lasă totul pe mâna justiției:

„Orice șofer nemulțumit de un proces verbal poate să-l conteste în termen de 15 zile. Judecătoria Beclean este singura competentă să decidă dacă procesul verbal a fost întocmit corespunzător”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Agenta care a și semnat procesul verbal lucrează la Secția 4 Poliție Rurală Beclean. Aceasta are 22 de ani și a fost încadrată din sursă externă în 2016, având experiență în poliție de mai puțin de un an și jumătate.

 

18887 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro