Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



CULMEA: Avem cinematograf, n-avem filme! Cât ne costă?

06/10/2016 09:05:19 Raluca NECHITI  
Bistrițenii mai au încă de așteptat până când vor merge la film. Cât? Nimeni nu știe! Cert e că o comisie de la București trebuie să vină să vadă cinematograful și abia apoi să emită avizul de funcționare. Între timp, facturile se adună, consilierii județeni alocând o sumă de 950.000 de lei în plus pentru Dacia.

Avem cinematograf de top, cu sisteme de ultimă generație, cu protecție la incendiu cum puține locuri din România au, însă nu putem vedea filme! Lipsește un aviz!

De mai bine de o lună și jumătate, de când cinematograful Dacia a fost inaugurat, Consiliul Județean așteaptă un aviz de la Consiliul Național al Cinematografiei.

„Am depus toate documentele pentru acreditare. Știm că actele sunt conforme și așteptăm să vină o comisie de la București, în teren, pentru a vedea cinematograful și abia apoi să emită avizul”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan.

Când va veni comisia cu pricina la Bistrița și când va fi emis avizul nimeni nu știe...

Între timp, Consiliul Județean suplimentează cheltuielile cu noul centru multicultural, unde funcționează și o sală de spectacole cu 340 de locuri.

În ultima ședință, consilierii au decis că majorează subvenția acordată Centrului Județean pentru Cultură cu suma de 950.000 de lei „din care 600 de mii de lei la secțiunea de funcționare și 350.000 de lei la secțiunea de dezvoltare. Suplimentarea acestor cheltuieli este necesară ca urmare a preluării Centrului Cultural Dacia, spaţiu pentru amenajarea căruia până în acest moment nu s-au putut determina cu certitudine sumele necesare asigurării condiţiilor optime de întreţinere şi funcţionare. De asemenea, pentru asigurarea unei funcţionări corespunzătoare a sălii de spectacole şi a sălii de cinema, pentru optimizarea costurilor de exploatare a imobilului, pentru respectarea tuturor cerinţelor legale cu privire la obţinerea autorizaţiei de funcţionare emisă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la Centrul Naţional al Cinematografiei mai sunt necesare efectuarea unor amenajări şi dotări care să ofere confortul şi siguranţa beneficiarilor finali (cetăţenii judeţului) ai investiţiei efectuate la Centrul Cultural Dacia”, se arată în hotărârea luată de consilierii județeni zilele trecute.

 

7515 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro