Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cu ce-și omoară timpul tinerii din Tureac

21/03/2018 14:22:54 Flavia DANCIU  
Doi tineri din Tureac, profitând de faptul că sunt majori, au trecut la fapte mari... și ilegale! Tocmai de aceea, vor și plăti, la fel ca toți oamenii majori, pentru infracțiunile pe care le-au făcut. Nici cei maturi nu scapă de consecințele alegerilor lor, un bărbat de 43 de ani fiind acroșat de un autoturism, în timp ce se afla pe bicicletă.

La sfârșitul lunii ianuarie, un bărbat din Tureac și-a găsit mașina avariată. Acesta a sesizat Poliția despre faptul că persoane necunoscute i-au produs distrugeri la un autoturism, prejudiciul fiind de circa 1.000 lei.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal, iar în cadrul cercetărilor efectuate, ieri, au reușit să identifice făptașul, acesta fiind un tânăr de 19 ani din Mureşenii Bârgăului, bănuit de comiterea faptei.

În continuare se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, urmând a se da soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

oooOOOooo

Ieri, un tânăr de 18 ani din Tureac, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu avarii.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest rezultatul a fost pozitiv, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

oooOOOooo

Aseară, în localitatea Cepari un bărbat de 61 de ani din Năsăud, în timp ce conducea un autoturism, din cauza nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, a surprins și accidentat un bărbat de 43 ani din localitate, care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție de mers.

Ambii bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și pozitiv în cazul biciclistului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Recomandările polițiștilor pentru bicicliști:

• înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!

• circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!

• nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!

• atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!

• nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!

• purtaţi o cască de protecţie omologată!

• pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);

• înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

• la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

• Nu traversa carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni!

• Ca să poţi conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat regulamentar;

• În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să porţi vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie;

1920 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro