Stație de epurare nouă, 2 kilometri de rețele de apă potabilă și peste 6 kilometri de rețele de canalizare au construit în comuna Feldru cei de la Mis Grup care, în asociere cu alte două firme, au câștigat o licitație de aproape 12 milioane de lei pentru extinderea de reţele de distribuţie a apei, canalizare şi staţie de epurare în Feldru.
Conducerea CJ a făcut în urmă cu puțin timp bilanţul lucrărilor executate în cadrul Contractului de lucrări nr 7- Extindere reţele de distribuţie a apei, canalizare şi staţie de epurare în Feldru. Lucrarea a ajuns la final și a fost inagurată oficial astăzi.
Executantul lucrărilor a fost Asocierea -Mis Grup SRL (lider) -Agua Residuos y Medio Ambiente SA -Allplan Proiect SRL, valoarea contractului fiind de 11.791.819 lei.
"În cadrul acestui contract s-au realizat următoarele: extindere reţele de distribuţie a apei potabile– 2 km, 120 branşamente la reţeaua de apă potabilă, extindere reţele de canalizare - 6,1 km, conducte de refulare - 0,9 km, 438 racorduri la reţeaua de canalizare și o staţie de epurare nouă, proiectată pentru un număr de 7000 locuitori" se arată într-un comunicat remis presei de CJ.
Până acum, un sfert din populație are deja apă curentă în case. Primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan a anunțat că în comună vor începe din mai lucrările de extindere a rețelei de apă și racordare a caselor la rețeaua de apă potabilă, iar până la finalul anului o bună parte din locuitori vor avea apă la robinete.
„Cu bucurie, finalizăm un nou contract, vine pe Master Plan Etapa I, pe POS Mediu - canalizare și stație de epurare la Fedru. O lucrare finanțată cu fonduri structurale, bani de la Guvernul României, contribuție locală și de la Aquabis. O lucrare de aproximativ 3 milioane de euro. Capacitatea stației de epurare este acoperitoare pentru 7000 de locuitori. Este o stație modernă, cu echipamente de ultimă generație și principalul lucru pe care îl urmărim cu toții este evitarea poluării mediului și a pânzei freatice. La Feldru mai urmează altă investiție puternică, prin care se vor rezolva și celelalte necesități ale comunei, care nu au fost rezolvate în prima etapă a Master Planului. Aceste fonduri europene sunt vitale pentru comunitățile noastre. Am rezolvat o problemă importantă la Feldru în momentul de față. Eu mă bucur foarte mult că noi, cei de la Consiliul Județean, am putut sprijini acest proiect: tot creditul făcut de societatea de apă este girat de Consiliul Județean și în județ, spun eu, că la final de 2017 început de 2018, după ce vom implementa și partea a doua a Master Planului, aproximativ 95 la sută din populația județului va avea acces la rețelele de apă și aproximativ 70 la sută la canalizare.
Avem un plan, în etapa a doua, aproximativ 145.000 de euro. Etapa este într-o fază avansată. Urmează ca până la finalul acestei luni să deschidem ofertele pentru consultanță tehnică, adică pentru documentațiile tehnice. Eu sper ca într-un timp foarte scurt să aveți semnate și contractele de finanțare, atât pe partea de lucrări care se fac din economiile pe POS Mediu pe perioada 2007-2015, cât și contractul de finanțare pentru consultanță tehnică pentru etapa a doua a Master Planului” a declarat astăzi, la ingurarea stației de epurare de la Fedru, președintele CJ, Radu Moldovan.
Investiția preluată astăzi de Aquabis a fost realizată de un grup de firme, liderul fiind Mis Grup, și are o perioadă de garanție de doi ani. În noua stație de epurare, compet automatizavă, vor lucra, după estimările directorului Aquabis, Ioan Șandru, maximum trei persoane.