Angajatorii se plâng tot mai des în ultima perioadă că nu găsesc forţă de muncă şi nu puţini sunt aceia care şi-au adus muncitori de peste graniţă, asta deşi în judeţ sunt înregistraţi 4.575 de şomeri (luna noiembrie), iar dintre aceştia doar 2.255 sunt indemnizaţi. AFLĂ ce spun cei de la AJOFM despre această situaţie:
În ultimele luni în judeţul Bistriţa-Năsăud, în fiecare lună, numărul şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă a trecut de 4.500, iar dintre aceştia majoritatea sunt neindemnizaţi.
Cu toate aceastea, angajatorii caută multă vreme oameni atunci când scot la bătaie locuri de muncă, iar unele firme chiar şi-au adus forţă de muncă din alte judeţe sau chiar din afara ţării.
„Ce se întâmplă cu aceşti şomeri, vă dau un exemplu concret, Leoni. Vin cei de acolo şi ne spun că au nevoie de 15 persoane. Noi chemăm pe cineva de la Resurse umane de la Leoni atunci când vin oamenii să îşi pună viza pe carnet (n.red. cel de şomer) să stea de vorbă cu ei. Cei de la Leoni stau de vorbă cu persoanele, le iau CV-urile. Să ştiţi că nu îi angajează pe toţi. Au venit pe urmă persoane şi au spus că le-am trimis la Leoni şi nu i-au angajat. Când am intrebat de ce mi-au spus că nu corespund. Nu pot să stea la bandă, au tot felul de boli cronice", a declarat astăzi la o conferinţă de presă directorul AJOFM BN, Otilia Râpan.
Conducerea AJOFM BN mai spune că angajatorii caută oameni tineri, care pot munci şi că se feresc de cei care au probleme de sănătate sau au trecut de o anumită vârstă.