Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  53 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cronicuta zilei: Despre revolutia bunului simt. Bonus, cateva solutii politice adaptate zilei

18/01/2012 09:35:14 Claudia ANDRON  
Ceea ce se intampla in aceste zile in Romania are valoarea unei revolutii. S-au ridicat oamenii impotriva unei societati in care sistemele de valori au fost rasturnate, unde nulitatile erau oamenii zilei si profesionistii nu aveau loc. Nici politicienii actuali nu mai au loc pe scena...

Cred ca vorbim in aceste zile de revolutia bunului simt impotriva nesimtirii. In conflictul Traian Basescu - Raed Arafat s-au intalnit nesimtirea politica aroganta si altruismul pur. Politicianul si profesionistul. Forma fara fond si omul de valoare. Iar romanii n-au mai rezistat. A fost picatura care a umplut paharul.

Am urmarit cu foarte mare interes ce declara oamenii simpli, adevaratii revolutionari ai acestor zile, despre motivele care i-au scos in strada si ce-si doresc ei. S-au saturat de clasa politica, de TOTI, nu mai suporta non valorile in functii de conducere, vor o tara ca afara, in care sa fie tratati cu respect. A fost prea mult, mult prea mult, iar nesimtirea si aroganta sistemului politic a ajuns de nesuportat.

Cred ca revolutia bunului simt se duce din greu si pe internet, pe Facebook sau pe forumurile ziarelor.

In batalia principiilor vad trei tabere: sustinatorii revolutiei bunului simt, sustinatorii PSD si PNL si, in lupta dura cu acestia, sustinatorii portocalii. Desi in primele zile s-au tinut de-o parte si au militat anonimi pe forumuri, pesedistii si penelistii ies acum timid in fata, inclusiv la mitinguri, incercand sa profite de nevoia de schimbare pe care o vor romanii. Sper sa nu cada victime colaterale ale acestui razboi, pentru ca adevaratii revolutionari nu-i mai vor nici pe ei, considerand ca in ultimii 20 de ani si-au aratat cu totii masura valorii. Toti o apa si-un pamant, spun romanii indignati.

Romanii nu cred in opozitie pentru ca mesajele acestora nu au fost bazate pe solutii viabile, ne-au aratat tot ce fac rau ceilalti, dar romanii n-au uitat ca nu demult guvernau impreuna si n-au facut mai mult. A venit vremea socotelilor si romanii s-au apucat de calculat. Nu iese bine pentru nimeni din sfera politica pentru ca nu e niciun Arafat printre ei. Sunt toti la fel cand sunt la putere: infometati, aroganti, vorbe goale, forme fara fond.

Cred ca acum, viitorul partidelor politice mari este sa-si regandeasca sistemul de cadre si de valori, sa vina in fata cu profesionisti adevarati, oameni noi, care pot schimba in bine Romania. Sa caute fiecare "Arafati" in jurul lor, sa-i scoata in fata si sa inceapa batalia pe solutii si reforme adevarate, nu pe afaceri, comisioane, averi si vorbe goale.

Personal, lipsita de orice incredere in partidele politice si convinsa ca e greu sa tai bratele caracatitei, visez la un partid nou, cu inscriere dura pe baza de CV-uri adevarate, cu membri de varsta mea, care au urmat o scoala buna, pentru care banul si capatuirea nu inseamna totul. Mizez pe ei pentru ca stiu ca au copii ca si mine, poate de-o varsta cu ai mei, si vor un viitor pentru ei, aici, in tara, langa ei, nu alungati afara chiar de noi - ca acolo-i mai bine pentru ei.

Vor ca si mine sa faca copiii lor scoli bune in Romania, sa se trateze la medici din Romania (nu la medici romani in spitale din strainatate), sa mearga pe autostrazi in Romania, sa fie tratati cu respect in Romania. Vor ca un profesionist sa-si confirme valoarea la locul de munca nu la lins clante. Vor caractere si respect pentru ei si copiii lor. Daca nu se va intampla asa ceva ne vom trezi cu fenomene Dan Diaconescu in Parlament, pentru ca romanii vor altceva, iar unii sunt dezorientati si dispusi sa voteze orice.

Iar voi, cititorii Bistriteanul.ro (sunt o categorie anume la care ma refer, stiti voi cine sunteti, revolutionarii acestor zile), aveti datoria morala ca fiind educati si vazand mai multe decat cei multi, sa le deschideti si acestora ochii, sa le aduceti argumente pe intelesul lor. Numai asa, cred eu, putem schimba ceva.

Si, sa nu uit! Intrati in politica. Cu tupeu, cu fruntea sus! In orice partid care credeti ca e de viitor. Din pacate, politica este singura care poate impune regulile intr-o societate, sa ne faca viata mai buna sau mai rea. Aveti incredere in voi, in puterea voastra de a schimba ceva.

M-am saturat sa tot fim generatie de sacrificiu. Am scapat de avorturi, ne-am nascut, am crescut in lipsuri, ne-am trait tineretea ca generatie de sacrificiu, ne luptam din greu cu nonvalorile. Avem sanse mari sa murim sacrificati, fara pensii si medici in spitale, plus altoiti de copii needucati si stresati ca nu inteleg ce li se intampla.

Tot in politica e salvarea, oricat am fugi de ea. Doar ca trebuie luate partidele cu asalt si reformate de oameni de valoare si ca rezultat sa avem o politica a bunului simt. Sa ne facem fiecare treaba acolo unde suntem si sigur copiii nostri vor avea o viata mai buna si noi o batranete linistita. Si nu uitati de RESPECT. Trebuie sa tratam cu respect si sa impunem sa fim tratati cu respect. E ceea ce ne lipseste cel mai mult, de aici pleaca totul.

4456 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro