Vara e pe sfârşite, însă în fiecare weekend, restaurantele au fost rezervate pentru nunţi. Totuşi, criza s-a simţit: nu la număr de evenimente ci la număr de invitaţi. Asta e redus veniturile restaurantelor, comparativ cu alţi ani.
Tinerii, dar nu numai, au profitat de zilele de vară pentru a-şi uni destinele. Weekendul trecut, 25 de perechi au spus „DA” pe viaţă iar weekendul acesta se vor ]ntemeia 19 noi familii.
Ziua specială din viaţa mirilor aduce multă bucurie şi angajaţilor restaurantelor, nunta fiind o adevărată sursă de profit. Cu toate acestea criza s-a resimţit, de această dată în numărul de invitaţi la evenimente.
„Au fost nunţi destule în această vară. Dar au fost persoane mai puţine. Dacă altădată erau nunţi cu 300 de invitaţi, anul acesta media a fost de 150 – 200 de persoane. În perioada postului Sfintei Marii nu am avut nunţi dar am avut botezuri” a explicat Kati Orban, recepţionera Hotelului Codrişor.
„Comparativ cu anul trecut, numărul de invitaţi a scăzut la nunţi. Am avut multe evenimente de acest gen şi încă mai avem programate până la începutul postului Crăciunului. În perioada postului Sfintei Marii am avut alte evenimente care s-au organizat la noi, nu nunţi” a informat Corina Farcaş, directorul Hotelului Coroana de Aur.
„Nu ne putem plânge. Am avut nunţi şi sâmbetele şi duminicile. Toate au fost ocupate. E drept că toată lumea negociază şi vrea un preţ cât de mic, dar am negociat cu toţi şi a fost bine. Chiar şi în timpul postului Sfintei Marii am avut nunţi organizate de neoprotestanţi” a declarat Şoimiţa Harfaş, reprezentatul departamentului de marketing şi vânzări din cadrul Hotelului Metropolis.
Astfel, tinerii nu renunţă să se căsătorească din cauza crizei, însă sunt mai selectivi când vine vorba de numărul de invitaţi.