Desi suntem in plina criza economica, patronii covrigariilor nu se plang de clienti. In Bistrita s-au deschis trei covrigarii in acest an. Cu sare, mac, nuca sau semnite, covrigii calzi se vand foarte bine. Pretul bun - un leu bucata- si faptul ca este un bun inlocuitor al pranzului pentru bistritenii grabiti, vanzarea covrigilor aduce profit.
In ultimele luni ale anului, in Bistrita s-au deschis trei covrigarii, una pe strada Ursului, una pe Gheorghe Sincai si una pe pietonalul Liviu Rebreanu.
Oferta este foarte variata, de la covrigi cu mac, susan si semninte, pana la covrigi cu nuca, miere si ciocolata, sau chiar si noile sortimente numite covridog, un rulou umplut cu sunca, cascaval, carnacior picant sau cremvusti. Preturile bune, un leu covrigul sau 2,5 lei un covridog atrag tot mai multi bistriteni.
Cozi la covrigarii sunt tot timpul... Multi dintre bistritenii aflati in criza de timp prefera un covrig cald si proaspat in locul sandwich-urilor de la fast-food sau a cornurilor din patiserii.
Una dintre noile covrigarii din oras, cea de pe pietonal, marca Petru, a fost deschisa in 15 septembrie. Este o afacere de familie cu o traditie de 70 de ani, prima covrigarie fiind infiintata in Cluj-Napoca.
“Merge foarte bine. De cand am deschis avem tot mai multi clienti pe zi ce trece. Vanzarile merg foarte bine, produsele noastre sunt de calitate. Avem clienti care vin in fiecare zi si cumpara de la noi. Oamenii sunt incantati de noutatile aduse de Covrigaria Petru, tocmai de aceea este coada tot timpul”, a declarat pentru Bistriteanul.ro o angajata a covrigariei.
“Imi plac mult covrigii de aici. Sunt mereu calzi si sunt si ieftini. Lucrez la un magazin din apropiere si vin in fiecare zi sa cumpar covrigi”, ne spune o clienta.
Covrigariile sunt o afacere de succes pe timp de criza, vanzatorii se declara multumiti de cum le merg afacerile, iar bistritenii incantati de produsele scoase la vanzare.