Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  24 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Copiii din Lunca Ilvei și-au pregătit doza de oxigen pentru viitor!

30/03/2015 15:08:53 Felicia SZUCS  
Sensibilizați de inițiativa Tăsuleasa Social, care a organizat sâmbătă, 28 martie, dată decretată de voluntari ca Ziua Arborelui, cea mai amplă acțiune de împădurire din țară, copiii și tinerii din Lunca Ilvei și-au plantat resursa de oxigen pentru viitor. Puieții au fost asigurați de la pepiniera din comună.

În cifre seci, acțiunea derulată sâmbătă în comuna Lunca Ilvei se prezintă astfel: peste 160 de copii și tineri, 4000 de puieți și 1,5 ha de teren împădurit. În 6 ore! Altfel spus, noua generație și-a asigurat oxigenul!

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan, a precizat că acțiunea de împădurire a avut loc în zona ”Pe Bolovan”, pe un parchet de pe care copacii au fost tăiați legal, la vârsta de 110 ani, conform amenajamentului silvic. Puieții plantați au fost puși la dispoziție de către Ocolul silvic din comună de la pepiniera proprie, una dintre cele mai mari din țară.

Flaviu Lupșan, primarul din Lunca Ilvei, spune că tot de la pepiniera ocolului din comună, înființată în urmă cu aproape 8 ani pe o suprafață de aproape 13 ha și care produce peste 2 milioane de puieți, s-a asigurat parte din necesarul pentru plantare al Asociației Tăsuleasa Social de Ziua Arborelui.

Acțiunea de împădurire de sâmbătă din Lunca Ilvei a fost supervizată de către silvicultorii de la ocolul ”Valea Ilvei”, care i-au îndrumat pe copii să planteze corect puieții de rășinoase. Elevilor și tinerilor din comună li s-au alăturat la acțiune dascălii și angajații din administrația publică locală.

3887 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro