O asociație a solicitat primăriei atribuirea unui teren de 3.000 de mp din terenul Liceului Agricol, pe care asociația cu pricina ar fi constatat că școala respectivă nu-l folosește, pentru a înființa o școală privată. Consilierii au respins solicitarea, ținând cont de faptul că plătesc chirii uriașe pentru o parte din instituțiile de învățământ.
În expunerea de motive a proiectului susținut de viceprimarul Gelu Muthi se arăta că „proiectul de dezvoltare instituțională al școlii asociației Polixnova prevede autorizarea nivelului gimnazial. Astfel, în vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltarea academică, socio-emoțională, artistică și fizică a elevilor acestei școli, este necesară construirea unui sediu în care să fuzioneze atât grădinița cât și școala. Astfel au identificat o suprafață de teren, aflat în prezent în proprietatea publică a municipiului Bistrița și în administrarea Liceului Tehnologic Agricol, fiind o zonă ferită de trafic intens, unde pot construi o clădire a cărei dispunere interioară să corespundă standardelor necesare pentru obținerea autorizațiilor de funcționare (...). Președintele Asociației ne comunică faptul că resursele financiare nu permit achiziționarea unui teren și construcția unui imobil cu destinația de grădiniță și școală la standarde, deoarece depășește pe termenul mediu și lung posibilitățile financiare, solicitând terenul situat în incinta Liceului Tehnologic Agricol Bistrița în vederea edificării imobilului”.
Solicitarea făcută de Polixnova a intrat în dezbaterea comisiilor consiliului municipal, respectiv comisia economică, cea de urbanism și comisia juridică, primele două avizând nefavorabil acest proiect, iar comisia juridică a solicitat în plus primirea unei informații legate de legalitatea și oportunitatea realizării acestei investiții.
La vot proiectul a căzut, consilierii municipali nefiind de acord să dea unei instituții private de învățământ suprafața de teren aparținând Liceului Agricol.
Inspectorul Școlar General Camelia Tabără, care este și consilier municipal, a luat cuvântul pe această temă și le-a spus colegilor din CL că apreciază orice fel de inițiativă a școlilor private care vor să se dezvolte și să investească în sistemul educațional din Bistrița, însă „sunt mai multe argumente prin care să denunțăm această inițiativă în forma în care ei ne-au prezentat-o. Toți cei care au avut asemenea inițiative au făcut-o în exclusivitate din bani proprii și fără nicio facilitate de la Consiliul Local Bistrița care are destule probleme și destule griji cu școlile de stat pe care le are în administrare. În plus, nu sunt de acord să ia din terenul Liceului Agricol. Chiar dacă până la acest moment acele terenuri nu sunt exploatate în sensul agricol, așa cum am spus de fiecare dată, avem în primul rând o obligație morală față de cei care au înființat acea școală. Trebuie să îi ajutăm să găsească soluții, aşa încât elevii să învețe pe terenurile respective, să-l exploateze. Am înțeles că au existat de-a lungul timpului nenumărate inițiative de orice fel care vizau diferite proiecte pe acest teren. Ori dacă noi la această masă, ne exprimam foarte clar că acolo nu se întâmplă nimic altceva decât școală de tip agricol, poate că astfel de inițiative nu vor mai exista”, a spus Camelia Tabără.