Consilierul județean, Samuel Coman, a cerut conducerii Consiliului Județean să găsească împreună cu cei de la spital o soluție pentru a-i ajuta pe medicii care lucrează și la privat și în spital să depășească oboseala. Somnul medicilor de la Bistrița ar putea ajunge un subiect de dezbatere în Parlament.
Unul dintre consilierii județeni ai PNL a adus astăzi în dezbaterea consilierilor județeni și în atenția conducerii CJ o problemă cu care numeroși bistrițeni s-au confruntat la spitalele din județ.
„Noi am avut în cadrul Comisiei de Administrație mai multe discuții legate de câțiva pași care ar mai trebui făcuți de managementul spitalului. Există problema medicilor care lucrează și la privat și la stat. Sigur, eu sunt liberal, susțin medicii care lucrează și la stat și la privat, sunt puțini. Poate îi putem determina pe parlamentari să schimbe puțin legea sau putem gândi o reglementare la nivel județean ca să nu ne mai trezim așa cum mi s-a întâmplat mie și li s-a întâmplat și altora, la spital: să găsim doctorul la șapte după-amiaza dormind și asistenta să-mi spună să mai așteptăm că nu îndrăznește să îl trezescă. Nu cred că sunt singurul care a fost în această situație! Este o situație pe care trebuie să o discutăm și încet, încet să determinăm factorii de decizie să ia și măsuri. Măsuri de bun-simț! Nu știu cum se reglementeză astfel de situații, ca medicul să nu vină obosit la spitalul de stat, după ce la privat își face treaba foarte bine", a spus consilierul liberal Samuel Coman.
„Ceea ce propuneți dumneavoastră din păcate depășește competențele noastre, dar eu n-am nimic împotrivă ca o astfel de solicitare să meargă din partea plenului Consiliului Județean către parlamentarii pe care îi are județul Bistrița-Năsăud și să înceapă o discuție de specialitate în comisia de sănătate. Vă mărturisesc, nici nu mă pricep foarte bine care este legislația, ce constrângeri au sau nu au medicii care lucrează în sistemul privat și în cel de stat. În schimb, vreau să vă spun că în continuare, împreună cu dumneavoastră vreau să ne uităm mai atent la serviciile oferite de către cele două instituții care sunt direct în subordinea noastră. Am făcut împreună eforturi foarte mari să le asigurăm condiții de top. Nu are nimeni în România ce avem noi în momentul de față într-un ambulatoriu și în spitalul județean și asta o spun evaluatorii care au venit să ne evalueze. În a doua etapă, eu cred că fiecare lucru de acest gen, lucru care este regretabil, este nepermis, ca un cetățean să se ducă la spital, iar asistenta să-i spună că nu îndrăznește să trezească doctorul. Lucrurile acestea trebuie să învățăm să fie sesizate. Punctual trebuie să spunem că medicul X este cel care nu s-a trezit. Noi putem decide, pentru că reprezentăm cetățeanul, să ne adresăm colegiului medicilor, care în Comisia de Disciplină, să analizeze situația. Este singura instituție care poate sancționa medicii", i-a răspuns liberalului, președintele CJ Radu Moldovan.