Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  78 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Conducerea CAS nu are emoții legate de semnarea contractelor cu medicii: „Întotdeauna s-au găsit unii care să semneze”

29/06/2016 16:25:24 Raluca NECHITI  
Medicii de familie au anunțat că nu vor semna noile contracte cu Casa de Asigurări. Conducerea CAS BN nu are însă emoții mari legate de această situație, deoarece întotdeauna s-au găsit „spărgători de grevă” care semnează contractele. AFLĂ ce sfaturi primesc pacienții:

„Pentru că în toată țara s-a mediatizat foarte mult conflictul cu medicii de familie, dumnealor au avut mai multe cerințe care le-au transmis atât Casei Naționale cât și nouă (n.n. Casei Județene). Au avut vreo 15 puncte de reclamat, 12 dintre ele au fost rezolvate, unul dintre ele fiind extins pentru toți furnizorii - este vorba de raportarea în sistemul informatic atunci când acesta nu funcționează. Până acum raportarea trebuia să se efectueze în 72 de ore, au fost multe probleme cu această raportare, într-adevăr și începând cu 1 iulie termenul va fi de trei zile lucrătoare. Au avut și alte doleanțe, dar două dintre ele nu li s-au rezolvat și din această cauză încă susțin că nu vor semna contractele noi”, a explicat presei astăzi, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud, Camelia Ilișuan.

Șefa CAS spune că este vorba de tariful pe serviciu și valoarea punctului pentru pacienții înscriși pe listă. „Li s-a acordat o creștere, dar nu sunt mulțumiți cu creșterea acordată pentru că vor fi nevoiți să majoreze salariile personalului medical angajat pe cabinet în conformitate cu salariile celor din sistemul public și atunci susțin că veniturile pe care le obțin de la CAS nu sunt acoperitoare pentru aceste majorări. Acesta este punctul cel mai important”, a mai spus Camelia Ilișuan.

Medicii au solicitat și dreptul de a încasa un tarif pe consultație pentru consultațiile ce depășesc media celor 21 de consultații maxime care se decontează pe zi de la Casa de Asigurări, iar pacienții, chiar dacă plătesc consultația să primească rețele compensate. „Asta înseamnă că dacă medicul de familie are astăzi 25 de consultații și noi decontăm numai 21 el, pe următoarele patru consultații să poată cere taxă pacientului doar pentru consultație, iar documentele pe care le eliberează în timpul acestei consultații, rețetă, bilet de trimitere, să fie decontate de CAS”, a mai adăugat președintele CAS BN.

Mâine medicii vor avea o nouă ședință la nivel național și atunci vor decide ce vor face – dacă vor semna sau nu noile contracte.

„Actele adiționale sunt pregătite pentru luna iulie. Nu știu ce vor face cu contractul, eu sper totuși să îl semneze pentru că altfel sigur că vor exista niște momente dificile pentru asigurați. Ce pot face asigurații dacă medicul nu a semnat contractul și medicul nu-i poate elibera rețetă compensată, bilet de trimitere la analize, bilete de internare în spital?! Ori de câte ori au fost mișcări de genul acesta din partea medicilor de familie, unii au semnat, unii nu au semnat. Dar unii vor semna. Întotdeauna au fost unii care au semnat! Bănuiesc că va fi la fel. Asiguratul se poate transfera pe lista unui medic care a semnat contractul. Dacă nu există niciun medic care a semnat contractul, atunci sigur va trebui să adreseze serviciului de urgență și va fi o nenorocire pe serviciul de urgență... Ei pot elibera și rețete și bilete de trimitere, pot face investigații și așa mai departe. Sper să nu se ajungă până acolo. Sper ca mâine, în ședința pe care o vor avea la nivel național vor înțelege că fondurile sunt limitate și nu poţi să faci niște cheltuieli pe bani pe care nu îi ai. Mulți bani se duc către spitale, mulți bani se duc către analizele medicale, sunt multe servicii care trebuie finanțate, nu numai medicii de familie... Îi înțeleg și pe ei - există aceste creșteri salariale care trebuie acoperite. Cheltuielile cu un cabinet diferă foarte mult, fiecare are alte cheltuieli, unii au cabinetele la țară, alții la oraș, unele sunt în proprietate, alții stau în chirie, unii au o asistentă, alții au două și așa mai departe...", a mai precizat Camelia Ilișuan.

În urmă cu o săptămână, medicii de familie anunțau că sunt deciși să nu semneze noile contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Motivele le puteți citi AICI

4477 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro