Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  66 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Concurs World Travel - Gabriel Login vă recomandă: Răsărit deasupra norilor în Munții Rodnei

07/02/2014 11:22:10  
Inca salbatici, adormiti si prietenosi in caldura verii, zglobii sau chiar suparaciosi si amenintatori iarna, bantuiti de cehi si polonezi, cateodata si de romani, muntii Rodnei se desprind din magurile Somesului Mare aruncandu-si varfurile spre nori si cateodata chiar dincolo de ei – ne scrie Gabriel Login – al doilea cititor care intră în concurs

Gabriel Login este concurentul cu numărul 2 care a trimis pe adresa de mail a Agenția de Turism World Travel - contact@agentiaworldtravel.ro o poveste cu care a intrat în concursul lansat de World Travel (Bistrița, str. Bistricioarei, nr. 1) și Bistrițeanul.ro.

Destinația romantică de astăzi, propusă de cititorul nostru este deasupra norilor, pe vârful Ineu din Munții Rodnei, unde „niciunde in Romania urmele ghetarilor nu se pot vedea mai bine, lacurile glaciare sunt marturia ultimei perioade din istoria geologică a Pământului”.

La o aruncatura de bat de Pasul Rotunda si deopotriva de Valea Blaznei, varful Ineu, caci despre Domnia Sa este vorba aici, al doilea ca inaltime din acest masiv, isi oglindeste ai sai 2.279 de metri in apele limpezi ale lacului Lala Mica.
De nu ai privit vreodata un rasarit de soare de pe un varf de munte, inseamna ca mai ai multe de vazut si de trait! Fotografiile, filmuletele, relatarile amicilor, o sa-ti spuna doar o parte din povestea diminetii de acolo, restul trebuie simtit, degustat in tihna. Caci nicaieri senzatia ca timpul in sfarsit s-a oprit nu e mai prezenta decat la acel timp si in acel loc. Ridicarea molcoma a globului de foc din ceturile vailor e singurul lucru perceptibil, singura dovada ca totusi ceva se misca...
Catedrala fara miros de smirna si tamaie, Ineul isi daruieste cu generozitate primele raze de soare crucii ce-i sta de straja, ea se bucura de primele adieri caldute, abia apoi incepe si El sa se trezeasca la viata. Vaile sunt inca in noapte, e liniste, tacere absoluta, pacea suprema.

Secunde ce par minute, minute ce par veacuri! Inca se doarme, inca se mediteaza…E linistea de dinainte…

Apoi, brusc, ca la o comanda, totul se schimba, incepe desfraul naturii: primele raze, primele ciripituri de pasarele, primele gaze ce pleaca in graba in cautarea hranei zilnice. Identificat ca un intrus in spatiul lor, musuculite mai mari sau mai mici, bondari obraznici isi arata vrednicia in a-si proteja teritoriul, incercuindu-ma si supunandu-ma la atacuri vitejesti. Imi recunosc prezenta inopinanta si ma asez dupa o stanca in semn de recunoastere a proprietatii. Pamantul a inceput deja sa se incalzeasca, vecinii mai mici sunt scaldati si ei in lumina.

A inceput sa adie vantul, vant de sfarsit de iulie in muntii Rodnei. Nu va mai trece mult, in doua-trei luni peisajul va fi schimbat complet: troiene in loc de carari, soare cu dinti in loc de adieri blande, piolet in loc de bete, coltari in loc de incaltari usoare. Atat de multe si totusi nimic fundamental.

Ineul va fi tot acolo, rasaritul va avea acelasi farmec.

Cafeaua din fata cortului va fi tot cea mai buna de pe lume.

Dacă v-a plăcut povestea lui Gabriel Login și recomandarea pe care a făcut-o îl puteți ajuta ca el să câștige cina romantică de Ziua Îndrăgostiților (14 Februarie) la Restaurant Rapsodia - pusă la bătaie de Agenția de Turism World Travel nu trebuie decâți să apăsați butonul Like din subsolul textului!

Câștigă textul de concurs publicat în Bistrițeanul.ro care adună cele mai multe Like-uri.

Mai multe detalii despre acest concurs și cum poți participa și tu găsești aici: CONCURS: Ești un turist romantic? World Travel te premiază cu o cină de vis la Rapsodia!

5800 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro