Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  112 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Concurs online de poveşti cu saşi, maghiari şi romi. Termen limită – 10 iulie

05/07/2015 10:19:56 Cristina MILEA  
Fundaţia Progress Bistriţa invită tinerii între 15-25 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, să participe la concursul online de colectare a povestirilor cu şi despre oamenii satelor, în special despre membrii celor 3 minorităţi prezente la nivel județean: saşi, maghiari şi romi.

Concursul este organizat în cadrul “Campaniei de conştientizare cu privire la diversitatea culturală, inclusiv privind culturile minorităţilor din Judeţul Bistriţa-Năsăud” şi se desfăşoară în perioada 26 Iunie – 12 Iulie.

În contextul promovării diversităţii patrimoniului cultural bistriţean, Fundaţia Progress doreşte să aducă la suprafață povestirile locuitorilor satelor (inclusiv ale membrilor minorităților conlocuitoare), de ieri şi azi, spuse şi expuse generaţiilor de mâine.

Astfel, tinerii între 15 - 25 ani din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt încurajaţi să identifice povestiri (narațiuni scurte, relatând un singur fapt , din perspectiva unui singur personaj):

➢ despre viaţă trăită, experienţele învăţate sau lecţiile deprinse de oamenii de lângă noi – părinţi, vecini, bunici, unchi şi mătuşi;

➢ culese din auzite, (răs)spovestite în faţa porţii, în jurul focului, la un praznic sau la mesele în familie;

➢ care-ncep cu: “să vezi ce mi s-a întâmplat…”, “şi acum mi-aduc aminte de …”, “la noi în sat …” şi, bineînţeles, “pe vremea mea…”;

➢ au miez şi o încheiere – desprinzi din povestire o lecţie de viaţă, o concluzie despre mersul lucrurilor, rostul omului şi locul sau în sat, un instantaneu al vremurilor trecute sau un sfat de ţinut minte.

Odată identificate, povestirile trebuie relatate în 3500 caractere şi transmise echipei de proiect, prin completarea formularului disponibil pe www.socacite.ro, până la termenul limita de: 10 iulie 2015.

Primii 10 tineri câştigători ai concursului de poveşti multiculturale vor participa la un atelier practic de povestiri digitale ce va fi organizat timp de 2 zile la Sângeorz-Băi. Toate costurile de participare vor fi acoperite prin proiect.

În cadrul atelierului, tinerii vor învăţa cum să folosească instrumente IT (laptop, scanner, programe gratuite de editare audio-video) pentru a crea, edita şi transmite povestiri digitale. Odată create, povestirile digitale vor fi integrate în Ghidul Diversităţii Culturale din Judeţul Bistriţa-Năsăud, publicate pe site şi proiectate pentru publicul larg în cadrul Săptămânii Mulţi+ ("Mulţi - cultural, gastronomic, comunitar"). Evaluarea povestirilor va fi realizată de echipa de proiect în perioada 10-12 Iulie 2015. Lista câştigătorilor va fi publicată în dată de 12 Iulie pe www.socacite.ro.

***

SOCĂCIŢELE – bucătăresele comunitare – păstrătoare, promotoare şi creatoare în artele culinare rurale tradiţionale” este un proiect implementat de Fundația Progress și finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Proiectul are un buget de 65.500 Ron și o perioadă de implementare de 11 luni (Aprilie 2015 – Martie 2016).

Fundația Progress este o organizație neguvernamentală înființată în 1996 în Bistrita, judetul Bistrița-Năsăud, ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le scalează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca centre de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

Foto www.socacite.ro

1611 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro