Concursul nostru de Dragobete a avut un succes nebun printre cititorii noștri, iar acum ne aflăm într-o mare dificultate: avem mai multe texte demne de premiat și am avea din nou nevoie de ajutorul cititorilor să alegem premianții. Comentariile voastre, Like-urile și distribuirile vor conta! Ne ajutați?!
Știam că cititorii noștri sunt cei mai buni, dar nu ne-am gândit că sunt atât de talentați la scris. Imediat ce am lansat concursul ”Dragobetele sărută fetele și Bistrițeanul.ro le premiază!” scrisorile au început să curgă pe adresa redacției. Dacă unii cititori au fost mai timizi și au trimis doar câteva rânduri în care au argumentat pe scurt de ce ar trebui să sărbătorim Dragobetele, atașând și fotografii în costum popular, alții ne-au uimit cu talentul și seriozitatea cu care au tratat provocarea noastră.
Astfel că ne-am trezit în situația de a avea mai multe texte demne de premiat și avem nevoie de ajutorul cititorilor pentru a face departajarea. Am decis că timp de două zile, sâmbătă și duminică, la interval de câteva ore, să publicăm cele mai bune texte și în funcție de feed-back-ul cititorilor vom decide cine ia premiile I, II și III.
Impresionată de succesul concursului și de dragostea arătată de cititorii noștri pentru tradiții, Virginia Linul - LinIA Tradițională și Larisa Bancea - Laris ART (sponsorii concursului) au decis să suplimenteze fondul de premii, astfel că vom mai avea și câteva mici premii pentru ”mențiuni”.
Acesta este cel de-al şaptelea mesaj care ne-a impresionat. Aprecierile și comentariile voastre, like-urile și distribuirile vor cântări mult în desemnarea premianților concursului ”Dragobetele sărută fetele și Bistrițeanul.ro le premiază!”.
Mai stim sa iubim?
TRADITIA…un cuvant caruia pe zi ce trece i se stirbeste din insemnatate.De ce oare ? A cui e vina ? Am stat mult timp sa ma gandesc de ce e atat de importanta si de ce nu am putea pur si simplu sa o dam uitarii?!
Din nefericire, traim intr-o lume in care haosul, stresul si graba sunt la ordinea zilei. Era “vitezei si a progresului stiintific” pune stapanire pe noi si ne transforma in roboti care ajung sa-si dirijeze viata dupa principiul “sa muncesc si sa castig cat mai mult”.
Automatismul cotidian ne face de multe ori sa pierdem din vedere lucruri marunte dar esentiale pentru o dezvoltare armonioasa a societatii in care traim.
Traditia vine ca un punct de sprijin sau ca un prilej de a ne reaminti lucrurile cu adevarat importante si de a ne infrumuseta astfel viata. Prin definitie, traditia este o colectie de cunostinte, idei pe care oamenii de-a lungul istoriei au reusit sa o pastreze si sa o duca mai departe. Prin traditie, avem posibilitatea de a valorifica trecutul in viitor.
Simpla respectare a traditiei cumulata cu factorul creator si ideile spiritului liber omenesc este o adevarata lupta cu imperiul timpului.
Nu ar fi pacat sa trecem pe langa asemenea comori transmise prin viu grai si sa nu le valorificam ?
Inca din cele mai vechi timpuri, se vorbea despre cele trei mari virtuti : credinta,nadejdea si dragostea. As vrea sa ma opresc la dragoste, pe care mi-as permite sa o numesc o “cheie a fericirii”.
Ce s-ar fi intamplat daca pe pamant nu ar fi existat dragoste? Oare noi am mai fi existat?
Din punctul meu de vedere, iubirea, dincolo de a fi unul din cele mai pure sentimente, este portita noastra de evadare intr-o lume in care pentru cateva clipe uiti de griji, suferinte. A-i oferi cuiva sufletul pe tava si a primi in schimb de la acel cineva sufletul lui sau macar acea parte care te intregeste ca persoana, mi se pare gestul suprem, gest care ne deosebeste de alte fiinite si care ne da frumusete, ne defineste ca oameni.
Respectarea traditiei de Dragobete este o ocazie de a-i reaminti jumatatii tale cat de mult o pretuiesti,de a mentine aprinsa flacara iubirii, flacara ce o data aprinsa trebuie permanent alimentata pentru a creste in intensitate. Lasand la o parte traditia, dragostea, reveria, frumusetea, inevitabil trebuie sa aducem in discutie o chestiune importanta si anume economia locala.
Zi de zi ne izbim de o realitate crunta si anume lipsa de fonduri.Ideile si proiectele inovatoare sunt in van fara o remuneratie adecvata care sa permita punerea lor in aplicare.
Mai mult decat atat,o sustinere a economiei locale ar oferi posibilitatea unei mai bune salarizari,ar sprijini diverse dezvoltari antreprenoriale care inevitabil ar crea competitie ce in timp ar duce la preturi mai mici.
Bunastarea intregii comunitati si prosperitatea ce ar putea fi asigurate printr-o sustinere a economiei locale alaturi de dezvoltarea a numeroase parteneriate ar transforma orasul dintr-un banal punct pe harta in ceva ce merita toata atentia si ce trebuie luat in considerare.
Concluzionand, trebuie sa avem grija atat de sufletul si mintea noastra cat si de bunul mers al lucrurilor in viata.In lumea nebuna in care traim,traditiile si iubirea sunt o pata de culoare care ne readuce la viata insa nu trebuie sa neglijam economia locala,care ne poate asigura existenta.
Vlad Diana Mihaela, Bistrita