Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Comercianții din Centrul Vechi al Bistriței vând haine cu miros de mici

03/11/2017 16:17:19 Ana ȘTEFĂNEL  
Comercianții din Centrul Vechi al municipiului Bistrița se simt umiliți și neîndreptățiți. Ei susțin că acel cort instalat în zonă are un impact negativ asupra vânzărilor. Mai mult, tarabele cu mâncare îi împiedică să mai deschidă ușa magazinelor - mai ales unde se vând haine.

Asociația Comercianților din Centrul Vechi al Bistriței a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia s-a discutat despre problemele pe care le întâmpină. Oameni cu state vechi în afaceri, care activează chiar și de 27 de ani în municipiu, se văd acum nevoiți să își închidă magazinele.

Președintele Asociației Comercianților din Centrul Vechi al Bistriței, Ioan Miclea, a prezentat principalele doleanțe. Cea mai actuală problemă este instalarea cortului care, susține acesta, a dus inclusiv la scăderea vânzărilor. Clienții nu mai au unde să parcheze, traficul e blocat, iar grătarele care sfârâie la tarabele din zonă nu le mai permit nici măcar să deschidă ușa din cauza fumului și a mirosului.

„Cine cumpără costume de mii de lei care miros a mici? În 2012, primarul Ovidiu Crețu a hotărât să facă acel cort. De atunci, au scăzut vânzările. Oamenii nu pot să întoarcă mașinile acolo. Anul trecut, ne-am adunat aproximativ 30 de persoane din asociație, am mers în audiență, iar primarul nici măcar nu a catadicsit să vorbească cu noi. L-a trimis pe domnul Avram, pe atunci viceprimar, pe arhitectul-șef al orașului, Monica Pop și pe secretarul Floare Gaftone. Ne-am simțit efectiv umiliți. Acum două săptămâni am aflat că se montează din nou cortul”, a declarat Ioan Miclea.

În cortul respectiv se organizează anual diverse târguri. Membrii Asociației Comercianților din Centrul Vechi spun că nu sunt împotriva acestor târguri, însă susțin că ar trebui găsită o altă locație - una care să nu reprezinte o concurență neloială și care să nu le pună în pericol afacerile. 

Revolta asociației se îndreaptă asupra Primăriei Bistrița, dar și asupra Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud. Comercianții prezenți astăzi în fața jurnaliștilor spun că s-au retras din Camera de Comerț Bistrița-Năsăud, fiind acum membri ai Camerei de Comerț București deoarece au mai multe avantaje.

„Ne-am retras pentru că ne-am simțit nereprezentați. Plăteam o grămadă de bani, dar Camera de Comerț Bistrița-Năsăud nu a organizat nimic în sprijinul nostru. Nu putem cotiza unei organizații care nu ne reprezintă. Camera de Comerț Bistrița-Năsăud ne sabotează”, a explicat președintele asociației.

De asemenea, comercianții susțin că au probleme cu aprovizionarea. De multe ori, la ora la care ajung mașinile cu marfă, nu mai găsesc pe nimeni în primărie să plătească sau accesul e imposibil cu mașini mari în acea zonă. Cei prezenți azi la conferință spun că nu o dată s-a întâmplat să meargă după marfă în parcările de la Kaufland sau în PECO.

Pe lângă toate acestea, ei se simt hărțuiți și de Poliția Locală - care îi vizitează din ce în ce mai des, iar angajații le pleacă pe motiv că nu mai pot suporta controalele zilnice și fără rost.

Asociația Comercianților din Centrul Vechi al Bistriței vrea să ia atitudine. Președintele Ioan Miclea spune că vor fi mai vocali și mai prezenți în presă, dar și că vor deschide asociația pentru toți comercianții din Centrul Vechi, atât pentru cei care au cumpărat spațiile, cât și pentru cei care plătesc chirie. Vor să strângă semnături și să încerce ca administrația orașului să îi ia în seamă, lucru care, susțin aceștia, nu s-a întâmplat până acum.

Zilele acestea, cortul este instalat în Centrul Vechi pentru desfășurarea unui târg, iar circulația este blocată.

 

5999 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro