Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  65 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Colindele străbune se aud la Mărișelu!

05/12/2012 15:26:17 Iulia STUPINEAN  
Luna decembrie aduce în prim plan în comuna Mărișelu, colinda străbună! Tradiția frumoasă din preajma Sărbătorilor de Iarnă este păstrată în acest an, atât printr-un Concurs de Colinde în ziua de Moș Nicolae cât și printr-un Festival de Colinde și Obiceiuri de Iarnă ce va avea loc în a treia zi de Crăciun.

“Colinde, colinde. E vremea colindelor!”. Sub această denumire va avea loc mâine, 6 decembrie, de la ora 12.30, la Biserica Ortodoxă din Mărișelu, cea de-a doua ediție a Concursului de Interpretare a Colindului Străbun, faza zonală. Evenimentul a luat naștere anul trecut la inițiativa preotului din comună, Aurelian Poptean și se bucură de sprijinul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a Primăriei Mărișelu, a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița – Năsăud și a instituțiilor de învățământ participante. Concursul de colinde străbune din acest an va aduna circa 120 de elevi, școlari și preșcolari din Mărișelu, Sântioana, Șieu și Domnești (clasele I-IV). 

             Potrivit primarului comunei Mărișelu, Toma Someșan, prin organizarea acestui concurs se urmărește atingerea unor obiective clar stabilite: stimularea aptitudinilor muzicale ale elevilor, cultivarea gustului pentru frumos, intensificarea relației biserică - școală, promovarea copiilor talentați, cultivarea simțului artistic manifestat prin port popular autentic, dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor și dobândirea unor abilități artistice.

            Iar pentru că vorbim de un concurs de colinde, acesta va avea și un juriu care va selecta cele mai bune interpretări: artistul popular Cornelia Ardelean Archiudean – președinta juriului, preotul Aurelian Poptean, preotul Emanuel Vidican, directorul Școlii Generale din Mărișelu – George Ignat, directorul Școlii Generale din Șieu – Aurel Horga, jurnalistul și scriitorul Menuț Maximinian, primarul comunei Mărișelu – Toma Someșan și viceprimarul comunei Mărișelu – Iuliu Ognean. În cadrul concursului vor fi acordate 6 premii pentru locurile I, II și III la categoriile școlari și preșcolari, constând în diplome și bani adunați din sponsorizări.

            Pe lângă această competiție dedicată colindelor străbune, în cea de-a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, de la ora 10.00, comuna Mărișelu va găzdui la Căminul Cultural și cea de-a doua ediție a Festivalului de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Slobozâ-ne gazdă-n casă”. Evenimentul va fi organizat de Parohia Ortodoxă Mărişelu, Primăria şi Consiliul Local Mărişelu, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud. La acest eveniment vor fi invitați să participe colindători din Bistrița – Năsăud dar și din alte județe învecinate.

6783 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro