Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



COLIBIȚA: Ce soluții a găsit Consiliul Județean ca turiștii să ajungă la malul lacului

14/09/2016 12:47:04 Ana ȘTEFĂNEL  
Subiectul Colibița este tema acestor zile. Partea bună este că autoritățile județene au făcut pași importanți pentru a găsi rezolvări problemelor care există în zonă. VEZI ce spune directorul ADI - Turism, Răzvan Cerceja, despre posibilitățile ca „Marea de la Munte” să devină locul vacanțelor de vis și nu Țeapa de la Munte:

Patru factori importanți trebuie îndepliniți pentru ca turiștii să aibă parte de vacanțe de vis în Colibița: cazare, masă, agrement și drum. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la un proiect care privește Colibița, proiect al cărui principal scop este mobilizarea oamenilor din zonă, informarea acestora - în beneficiul final al turiștilor.

Directorul ADI- Turism, Răzvan Cerceja, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că cel mai important lucru pentru ca Marea de la Munte să devină o zonă turistică care să corespundă reclamei care i s-a făcut până acum este UNITATEA. Adică, toate instituțiile trebuie să colaboreze, dar și oamenii din Colibița să respecte anumite condiții și să lucreze împreună.

Trebuie să existe un acord între Primăria Bistrița-Bârgăului și oamenii din Colibița care au dezvoltat afaceri individuale, astfel încât lucrurile să funcționeze. „Nimic nu va funcționa dacă cei care oferă servicii de turism nu o să se unească și dacă nu vor fi stabilite niște reguli pe care toată lumea să le respecte. După un sezon în care fluxul extrem de mare de turiști ne-a arătat încă o dată punctele slabe ale Colibiței, este nevoie ca toţi cei interesați de dezvoltarea durabilă a stațiunii să colaboreze. După cum ați văzut în ultimele zile, Colibița este vulnerabilă. Neexistînd o voce unitară, nu există reacții și soluții la problemele reale sau nu ale turiștilor. Pentru a deveni o locație turistică de succes și pe viitor, pe lângă problemele clasice de infrastructură pe care nu le pot rezolva operatorii de turism, există o multitudine de disfuncționalități care țin în mare parte de serviciile și relația cu turiștii, care pot și trebuie rezolvate. Aceste disfuncționalități se vor propaga și vor face ca numărul celor care vizitează Colibița să scadă. Vă propun să ne întâlnim toți cei interesați ca Marea de la Munte să devină locul vacanțelor de vis și nu Țeapa de la Munte, pentru a găsi soluții benefice turiștilor și operatorilor de turism onești - pentru a avea o voce unitară, imparțială și a fi  parteneri onești ai turistului”, a declarat Răzvan Cerceja pentru Bistrițeanul.ro.

 

În ceea ce privește accesul la malul lacului, Răzvan Cerceja a explicat că acesta este posibil chiar și în acest moment, însă nu există un set de reguli, iar turiștii lasă în urma lor gunoaie, fapt care face lacul mult mai puțin atrăgător. Consiliul Județean a identificat deja un teren care să permită turiștilor accesul la lac și desfășurarea unor activități de agrement și chiar mâine are loc o vizită în teren pentru a stabili ultimele detalii - pas important pentru Colibița. Consiliul Județean face demersuri pentru amenajarea spațiului. Răzvan Cerceja a menționat că ieșirile spre lac trebuie făcute cu anumite condiții, să existe un set de reguli și zona să fie bine administrată. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

 

Directorul ADI - Turism, Răzvan Cerceja, a enumerat multe probleme care trebuie să fie rezolvate în Colibița, multe dintre acestea fiind pe cale să se rezolve, iar o mare parte având soluții simple - însă greu de realizat dacă nu există unitate între oamenii care au afaceri în zonă și primărie. În primul rând, proprietarii de pensiuni sau cabane trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să își schimbe atitudinea și să fie mai primitori cu turiștii. De asemenea, oamenii trebuie să conștientizeze faptul că nu sunt suficiente locuri de luat masa, iar mâncarea este un factor decisiv, așa cum bine știm. Soluția ar fi amenajarea mai multor spații de luat masa, inclusiv deschiderea mai multor restaurante. Ar fi nevoie de o capacitate de cinci sute de locuri de luat masa, astfel ca toți turiștii să fie mulțumiți. 

 

Nu în ultimul rând, important - în orice punct turistic - este agrementul. Activitățile de recreere trebuie să existe - în primul rând - și să fie diverse. Răzvan Cerceja a explicat că soluția pentru această problemă este amenajarea unor spații publice pentru petrecerea timpului liber. „Consiliul Județean face demersuri pentru rezolvarea acestei probleme. Se lucrează la amenajarea unei faleze, avem deja un proiect pentru toate serviciile acestea”, a declarat directorul ADI - Turism pentru Bistrițeanul.ro. De asemenea, în Colibița, odată ce toate aceste lucruri vor fi rezolvate, e nevoie și de înființarea Poliției Locale, a explicat Cerceja - altfel, degeaba sunt reguli dacă nu are cine să supravegheze respectarea lor: reguli de păstrare a curățeniei, de respectare a orelor de liniște și toate care intră în această categorie.

 

În perioada 26 septembrie - 15 octombrie este așteptat un control din partea ministerului, control care va constata dacă sunt îndeplinite toate condițiile, astfel încât Colibița să fie declarată stațiune. În acest moment, Colibița figurează ca sat cu o populație de aproximativ patru sute de locuitori - ceea ce face imposibilă accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea turismului.

 
10280 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro