Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  108 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Colegiul „Liviu Rebreanu” se pregătește pentru a doua întâlnire a proiectului „Unesco Heritage”

09/01/2015 10:06:24 Ioana BRADEA  
24 de familii din Bistrița vor găzdui elevi din Portugalia, Croația, Italia, Grecia, Turcia și Cehia implicați într-un proiect european coordonat de profesori ai Colegiului „Liviu Rebreanu”. „Copiii vor participa la câteva ateliere de lucru foarte interesante pentru a crea o hartă interactivă a monumentelor Unesco” a precizat Dalia Chira.

24 de elevi din Portugalia, Croația, Italia, Grecia, Turcia și Cehia vor fi oaspeții Colegiului „Liviu Rebreanu” luna viitoare, în cadrul proiectului european „UNESCO heritage” și vor participa la o serie de workshopuri pentru a crea o hartă interactivă a obiectivelor turistice incluse în patrimoniul UNESCO din Europa.

Elevii vor vizita și monumentele Unesco aflate în apropierea Bistriței, vor avea parte de o excursie la Sighișoara și la Viscri, satul care adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești înscrise în patrimoniul mondial Unesco” a explicat pentru Bistrițeanul.ro profesoara Dalia Chira, responsabilul de parteneriate europene, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”.

În cadrul aceluiași proiect, luna trecută o delegație a colegiului bistrițean a făcut o vizită în Cehia, în orașul Ostrava, la Zakladni Skola.

Iurișniți Robert, Toniuc Horea și Runcan Alexandra din clasa a XIIa C, profilul Științele Naturii (bilingv) și Titieni Alexandru din clasa a IXa G, secția germană, însoțiți de Dorina Manta, profesoară de științe sociale și director adjunct al CNLR și Doina Petrean, profesoară de geografie – au participat, timp de o săptămână, la Ostrava, la cea de-a doua întâlnire prevăzută în cadrul proiectului.

Elevii s-au ales cu noi practici de învățare și informații geografice, istorice, culturale din țările implicate în proiect, au dobândit competențe specifice lucrului în echipă dar mai ales și-au dezvoltat mentalitatea europeana, prin interrelaționarea cu elevii din țările proiectului și a integrării lor în familiile gazdă.

Și profesorii care le-au fost alături au participat, cu succes și inițiative, la workshopurile realizate („Lost treasure of cultural heritage”), la lecții demonstrative de gastronomie și patinaj dar și la excursiile tematice legate de obiective care fac parte din patrimoniul Unesco: Castelul și grădinile de la Krometitz, grădina de la Olmouc, muzeul în aer liber de la Roznov, precum și Muzeul de Știință și Tehnologie.

Un eveniment important al proiectului l-a constituit votarea celui mai reprezentativ Logo: în urma acestor voturi, echipa CNLR a câștigat iar Logo-ul propus de elevele Raluca Diugan și Mihaela Pop, coordonate de profesoara Doina Petrean, a devenit emblema proiectului.

Echipa CNLR a susținut în Cehia impresionante prezentări ale României, ale județului Bistrița-Năsăud și orașului Bistrița cu cele mai importante și atractive obiective turistice, dar și Colegiul „Liviu Rebreanu”, impresionând prin cursivitatea prezentării în limba engleză și prin cunoștințele referitoare la geografia, istoria și cultura Europei – a mai precizat Dalia Chira.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro