Deși inițial era doar o discuție ipotetică, dat fiind rezultatele extraordinare pe care Rareș Buhai continuă să le obțină la concursurile și olimpiadele de informatică, un cabinet cu numele lui ar putea apărea la CNLR mai repede decât s-ar fi crezut.
Elevul Rareș Buhai face Bistrița cunoscută în întreaga lume prin rezultatele deosebite pe care le obține la olimpiadele și concursurile de informatică.
Într-o conferință de presă de anul trecut, directorul Colegiului Național Liviu Rebreanu declara că poate peste ani și ani, CNLR ar putea avea un laborator de informatică ce va purta numele ”Rareș Buhai”.
Printre elevii actuali ai CNLR discuția despre laboratorul de informatică ”Rareș Buhai” a luat tot mai mare amploare.
Contactat telefonic pentru a afla mai multe despre acest subiect, Constantin Rus, directorul CNLR a declarat că ”E drept că anul trecut spuneam acest lucru, despre un laborator cu numele lui Rareș, mai mult ca o poveste. Rareș era la început și într-adevăr promitea multe. De aceea mă gândeam că poate după ce va termina liceul, va ajunge să fie profesor aici și va avea un laborator cu numele lui pe el”.
Lucrurile s-au schimbat însă. Rareș Buhai a continuat să câștige medalii de aur la concursurile și olimpiadele de informatică din întreaga lume. Ultima realizare a fost obținerea medaliei de aur la Olimpiada Internațională de Informatică din Australia. Acum, micul geniu este în drum spre Rusia, pentru o nouă competiție.
”Rezultatele pe care Rareș continuă să le obțină sunt cele mai mari rezultate obținute de CNLR în istoria sa. Chiar dacă mai este timp până când el va absolvi liceul, și mai sunt rezultate pe care trebuie să le obțină, CNLR ar fi mândru să aibă un laborator cu numele lui, mai ales că Rareș va ajunge un nume de talie mondială în lumea informaticii. S-ar putea ca acest laborator să fie realizat chiar înainte ca Rareș să îmbrace roba de absolvent al Colegiului. Suntem foarte mândri de el” a explicat Constantin Rus.
Astfel, conducerea școlii crede că un laborator de informatică ”Rareș Buhai” ar fi o mândrie pentru colegiu, un gest ce ar arăta aprecierea pentru Rareș Buhai dar și o motivație pentru generațiile de studenți ce vor studia la CNLR.