Gospodinele au fost foarte ocupate in aceasta perioada. Pe langa curatenie, au avut si grija bucatelor de care se va bucura familia si invitatii in urmatoarea perioada. Dina Suciu dezvaluie pentru Bistriteanul.ro o parte din secretele preparatelor ei.
Pentru familia Suciu preparatele pentru Craciun au o tenta traditionala. Mancarea pentru sarbatori este pregatita acasa de catre Dina Suciu, asa cum face de cand este casatorita.
Din meniul familiei pentru Craciun nu lipseste in niciun an ciorba de perisoare pe care sefa de la Protectia Consumatorilor o prepara dupa propria reteta.
Zarzavaturile sunt calite in ulei, dupa care sunt puse la fiert, impreuna cu un os cu carne. Dupa ce a fiert carnea de pe os, acesta este dezosat.
In timp ce zarzavaturile fierb cu carnea sunt pregatite perisoarele. Acestea sunt facute din carne macinata cu ou si orez.
La final toate bunatatile se intalnesc din nou in oala la fiert si este adaugata smantana.
“Asul din maneca” al Dinei Suciu pentru acesta ciorba este leusteanul, la care nu renunta cand vine vorba de ciorba de perisoare.
In familia Suciu masa de Craciun este una la care ia parte toata familia, bucurandu-se impreuna de fiecare zi de sarbatoare.