Petrece Paştele alături de familie şi se bucură că poate sta împreună cu cei dragi în jurul mesei pentru a gusta din bunătăţile pregătite cu mult drag. Ramona Bugnar spune că punctul ei forte pentru masa de Paşte este ciorba de miel.
„1 kilogram de carne şi gât de miel (se poate pune şi capul de miel pentru cei care îl preferă), o ceapă mare albă, 2 morcovi, o telină, o rădăcină mică de pătrunjel, o lingură cu pătrunjel tocat, o lingură cu tarhon tocat, o legatură de leuştean, 2 linguri de orez cu bob rotund, 2 gălbenuşuri, un pahar mare de smântână grasă, o linguriţă cu sare, 3 - 4 boabe de piper negru. Acestea sunt ingredientele pe care eu le folosesc”, povesteşte Ramona Bugnar.
Tânăra a explicat că taie carnea şi o pune la fiert cu puţină are şi piper, iar după ce a fiert suficient adaugă legumele tocate mărunt şi călite în ulei. După ce legumele sunt fierte pune orezul, pe care înainte îl fierbe separat, evitând astfel ca ciorba să se îngroaşe.
„Pentru ca totul să fie aşa cum trebuie şi ciorba să fie cea mai gustoasă, adaug tarhonul şi apoi, dacă mai este nevoie, sare şi piper. Ciorba trebuie, pe lângă gust, să aibă şi un aspect frumos. Astfel că, amestec gălbenuşurile într-un bol în care torn treptat un polonic de supă, iar mai apoi pun gălbenuşurile în oala cu ciorbă”, mai spune Ramona Bugnar.
Reţeta o respectă cu stricteţe şi se laudă că pregăteşte an de an o ciorbă de miel delicioasă pe care o serveşte cu mult drag familiei dar şi musafirilor.
„Presăraţi pătrunjel verde tocat şi leuştean şi serviţi cu ardei iute! Eu nu o acresc cu oţet sau lămâie, dar fiecare îşi poate potrivi gustul după bunul plac. Este reţetă de ciorbă de miel pregătită de Paşti pe care eu o fac şi mă bucur să o împărtaşesc cu voi!”, mai spune Ramona Bugnar.