Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că Monica Lina Crăciun, femeia din Bistriţa-Bârgăului suspectată că şi-a omorât trei dintre cei şase copii pe care îi are, a fost reţinută pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor și a două infracțiuni de omor calificat. Ce a făcut:
Biroul de Informare şi Relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanţa din data de 21 aprilie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatei CRĂCIUN LINA MONICA, sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de omor și a două infracțiuni de omor calificat.
În cursul zilei de astăzi inculpata va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În referatul cu propunere arestare preventivă au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2012 - 2015, inculpata Crăciun Lina Monica a suprimat viața a trei copii nou născuți, pe care i-a născut la termen și neasistată medical, după care a ascuns cadavrele nou născuților în podul unui bloc dintr-o localitate din judeţul Bistrița-Năsăud. Situația de fapt mai sus expusă a fost stabilită din coroborarea probelor administrate în cauză până în prezent.
Cauza a fost iniţial constituită pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud, iar prin ordonanţa din 19 aprilie 2017 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a dispus preluarea dosarului în vederea efectuării urmăririi penale de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Cercetările continuă în cauză, iar pe măsura derulării lor vom informa opinia publică.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
FOTO: facebook