Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Chiriașii ANL, revoltați că se schimbă valoarea chiriilor DIN NOU! Unii ar putea plăti chiar triplu!

24/02/2018 12:12:49 Flavia DANCIU  
La 6 luni de când valoarea chiriilor ANL s-a micșorat, chiriașii trebuie să-și depună actele din nou, pentru recalculare. Aceștia sunt revoltați că valoarea chiriilor va crește, însă municipalitatea spune că valoarea poate chiar să scadă, totul depinzând de veniturile chiriașilor.

În luna iunie 2017, chiriașii ANL și-au depus actele privind veniturile, la primărie, pentru a le fi recalculate chiriile. În urma deciziei Agenției Naționale pentru Locuințe, primăriile nu mai beneficiau de o cotă parte din chirii, ceea ce a dus la diminuarea valorii acestora.

Astfel, de la 1 august 2017, unii chiriași au plătit și cu 200 de lei mai puțin.

Acum, la jumătate de an de la această modificare, chiriașii trebuie să își depună actele din nou.

Odată cu noua revoluție financiară, s-a schimbat și modalitatea de calcul a chiriilor. Dacă înainte, în calcularea chiriilor se lua 10 la sută din salarul brut, acum se va calcula 10 la sută din net, calculat la media veniturilor realizate în ultimele 12 luni. Totodată s-a micșorat valoarea pe metru pătrat și s-a aplicat inflația, însă valoarea acesteia este nesemnificativă.

Chiriașii ANL au văzut lista cu noua valoare a chiriilor și au observat că vor avea de plătit mai mult. Unii vor avea de plătit chiar și triplul valorii pe care o plătesc în prezent.

Conform municipalității, aceste valori, de pe listă, sunt valorile maxime la care se poate ajunge, dacă nu se depun actele cu veniturile realizate în ultimele 12 luni, de chiriași. Aceștia au mai subliniat că odată cu noul mod de recalculare, nu vor exista chirii cu valoarea mai mare de 300 de lei, ca înainte, iar chiria va crește doar dacă există și creșteri în veniturile chiriașilor.

Conform listei, dacă nimeni nu duce niciun act, în urma recalculării chiriei după noul mod, cea mai mică valoare va fi de 127 lei iar maxima de 280 lei.

3274 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro