Pe lângă parcările de reședință, care au adus în conturile municipalității anul trecut peste 70.000 de lei, bistrițenii, dar și turiștii care au parcat în zonele în care municipalitatea a amenajat parcări cu plată au fost conștiincioși și și-au plătit perioada de staționare. În bugetul primăriei au intrat peste 63.000 de lei.
Lucrările care au început în centrul istoric, dar și parcometrele le de proastă calitate pe care le-a achiziționat fosta administrație a municipiului și care se defectează întruna au făcut ca, de câțiva ani buni, în zona centrală a orașului să nu se mai plătească parcările.
Asta a creat probleme serioase celor care au de ajuns în zona centrală și caută minute bune un loc de parcare, dar și municipalității, care a pierdut o sumă serioasă de bani prin netaxarea acestor locuri de parcare.
Totuși, în Piața Petru Rareș (în zona Prefecturii și a Consiliului Județean), dar și în zona Decebal, parcările se plătesc în continuare. Șoferii care au parcat în zonele respective au ținut cont de aceste reglementări și anul trecut au plătit fie la parcometrele din zonă, fie prin abonamente sau SMS-uri o sumă de 63.303 lei.
O sumă inportantă a venit și de la 21 de firme din Bistrița, care au închiriat de la primărie 156 de locuri de parcare, pentru care și-au făcut abonamente și contracte de rezervare a acestora.
Municipalitatea susține că o realizare importantă este implementarea sistemului de plată a parcărilor prin transmiterea unui SMS de pe telefonul mobil. Acest sistem, realizat de Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița în colaborare cu Piconet, firmă specializată în plata parcării prin SMS, funcționează cum nu se poate mai bine.
O oră de parcare în Bistrița, prin SMS costă 0,40 de euro plus TVA/ fiecare SMS trimis. SMS-urile se trimit la numărul 7420 și unul asigură plata unei ore de parcare. Programul de parcare cu plată din Bistrița este de luni până vineri între orele 8.00 – 18.00.