Dacă la începutul acestui octombrie proiectul eTwinning desfășurat pe parcursul anului şcolar 2012-2013 la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița a obținut Certificatul Național de Calitate, iată că acum suntem onorați cu recunoașterea europeană, respectiv, cu primirea Certificatului European de...
...Calitate (EQL) ”[...] pentru rezultatele deosebite obţinute în proiectul eTwinning "I am 2: in search of our historical identity ". Astfel, eforturile dumneavoastră, ale elevilor şi şcolii în care activaţi au fost recunoscute la cel mai înalt nivel european. [...]. În plus, proiectul dumneavoastră va fi expus într-o secţiune specială a portalului european www.etwinning.net [...]”(din mesajul de felicitare atașat EQL).
Proiectul eTwinning “I am 2: In search of our historical identity”, desfășurat în colaborare cu școli din douăsprezece țări europene, a promovat integrarea şcolară şi culturală a copiilor/elevilor aparţinând diferitelor grupuri entice și a copiilor cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 3 – 14 ani, prin participarea lor la activități comune de învățare care să le faciliteze accesul la o mai bună înțelegere a aspectelor istorice, geografice, sociale, culturale, locale, naţionale și europene.
Datorită aprecierii și vizibilității activităților pe care le-au desfășurat (documentări, vizite, prezentări, comunicări, confecționare de obiecte artistice, felicitări, etc.) elevii noștri sunt mult mai motivați, mai activi, mai comunicativi, mai încrezători în forţele proprii. Prin vizionarea materialelor postate de parteneri, au învățat despre istoria, obiceiurile și tradițiile altor țări, acceptând valorile diversității.
Profesorii înscriși în proiect au beneficiat de oportunitatea de a cunoaște și de a prelua modele de bune practici ale celorlalţi parteneri, de a stabili legături valoroase, utile activităților didactice viitoare. Pentru această reușită, mulțumim eTwinning, partenerilor europeni, colaboratorilor din școală, în special: dir.prof. Doris Vass, prof. Daniela Muscari, prof. Iulia Becheș, informatician Marius Pop, bibliotecar Cecilia Deac, de asemenea, părinților și Primăriei Municipiului Bistrița.
Coordonator proiect: prof. Teodora Popescu