Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  170 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cel mai varstnic bistritean implineste astazi 105 ani

05/02/2011 11:09:40 Andreea LEDER  
Gheorghe Ostriceanu implineste astazi 105 de ani. Dupa spusele barbatului, secretul varstei este sanatatea, munca si credinta in Dumnezeu. El este cel mai varstnic barbat din Bistrita si locuieste de mai bine de 20 de ani la caminul de batrani din oras.

In casa unei familii modeste din Botosani in data de 5 februarie 1906 a venit pe lume cel de-al doilea copil al familiei Ostriceanu - Gheorge. El a locuit pana la varsta de 19 ani alaturi de parinti si de cei noua frati ai lui in Botosani.

Gheorge, pe langa faptul ca a iubit toata viata haina militara a fost si pasionat de agricultura, meserie pe care a “furat-o” de la tatal sau cu care a muncit “cot la cot” inca de la o varsta frageda.

La varsta de 19 ani, Gheorghe a plecat de acasa si s-a inrolat la Brigada 37 Infanterie Botosani. De acolo a primit ordin sa se prezinte la Carei, unde a fost militar la biroul de instructie. A trecut si prin cele doua razboaie modiale, iar in unul dintre ele a si luptat. In timpul celui de-al doilea razboi mondial a ajuns pana la Muntii Tatra, in Cehoslovacia. Apoi a fost in Brasov unde a urmat cativa ani de scoala militara.

“Am iubit haina militara si o iubesc si in ziua de astazi. Imi amintesc ca atunci cand era mic am fost cu mama la o ghicitoare. Ghicitoarea s-a uitat la mine si apoi i-a spus mamei ca eu o sa ma fac soldat. Atunci am inceput sa rad, nu am crezut-o. Insa, asa a si fost. In timpul armatei am fost cel mai constiincios, cel mai harnic si cel mai bun. Motiv pentru care toate lumea m-a apreciat. Scoala militara am facut-o la Brasov apoi am fost transferat la Satu Mare”, a povestit pentru Bistriteanul.ro, Gheorghe Ostriceanu.

La Satu Mare si-a cunoscut sotia, la o petrecere. Dupa cateva luni cei doi au decis sa-si uneasca destinele. Au avut si doi copii - un baiat si o fata.

“Imi amintesc cu drag cum mi-am cunoscut sotia. In cadrul armatei am fost transferat la Satu Mare. Acolo am fost la o petrecere, imbracat frumos, asa la “patru ace”. Acolo am cunoscut-o pe sotia mea care era din Cluj. Dupa cateva luni am decis sa ne casatorim. Am facut o nunta ca-n povesti, au fost toti colegii din armata, iar mancarea si bautura a fost pe masura. Nu prea se gaseau pe vremea aceea bauturi scumpe, dar eu m-am chinuit si am facut rost. La cateva luni dupa nunta si-a facut aparitia si primul nostru copil. Un baiat dragalas si sanatos, iar la cativa ani diferenta a venit pe lume cel de-a doilea copil care a fost fetita. Din pacate, toti trei au murit. Sotia a murit pe cand avea 40 de ani de o boala grea. La fel au decedat si cei doi copii ai mei la varste destul de fragede” povesteste cu lacrimi in ochi batranul.

Dupa ce si-a pierdut familia, Gheoghe Ostriceanu s-a mutat la Dej. Aici a avut mai multe locuinte, insa dupa spusele batranului, le-a pierdut pe toate inainte de revolutie.

La Bistrita a ajuns in urma cu aproximativ 20 de ani. De atunci este cazat la caminul de persoane varstnice din cadrul primariei Bistrita. Aici e linistit, are caldura, un acoperis deasupra capului, mancare buna si este ingrijit cu atentie de catre asistente.

“Dupa ce am pierdut tot la Dej am venit la Bistrita. De atunci stau in acest camin. M-am obisnuit, imi place. Secretul varstei este acela ca toata viata am fost sanatos, mi-a placut viata, munca si nu mi-am pierdut nici o clipa credinta in Dumnezeu. Nu am fumat si nu am baut. Sincer nu vreau sa mor, eu vreau sa ma traiesc inca mult si bine, dar daca moartea vrea sa vina la mine eu n-am ce sa-i fac. Atunci cand o sa mor vreau sa vina toata fetele tinere sa joace pe mormantul meu si sa fie numa chef si voie buna”, ne povesteste Gheorghe Ostriceanu.

Barbatul are in Bistrita nepoti si stranepoti care il mai viziteaza din cand in cand si ii duc cele necesare.

7139 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro