Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  80 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ceasul neamtului

16/07/2010 19:03:09  
In asta dimineata, indreptandu-ma spre locul meu de munca, mi-am aruncat privirea spre Turnul Sasilor, dintr-un reflex format in deceniile petrecute in acest oras - reflex pe care cred ca si l-au format sute (poate mii) de bistriteni - pentru a afla "cat e ceasul".

Era ora 8 si 8 minute! Dupa mai bine de doi ani, prietenosul ceas sta din nou de vorba cu bistritenii si le raspunde la fel de amabil la orice ora din zi (si din noapte dupa ce va fi din nou iluminat) la vesnica intrebare a celui grabit: "Cat e ceasul?".

L-am recunoscut! E acelasi ceas secular dar care are o inima tanara. Acel ceas era mort si a inviat! In vremurile romanesti de azi aceasta pare o minune iar minuni doar Dumnezeu face, prin unii oameni alesi de El. De asta data cel ales este preotul evanghelic Johann-Dieter Krauss.

Asa cum e lumea aceasta pamanteasca, cei alesi au parte uneori de stima, respect si iubire, dar parca de si mai multe ori au parte de invidie si ura. Desi multi sunt cei care-l stimeaza pe preotul Krauss acestia nu sunt foarte vocali. In schimb vocile detractorilor le-am auzit adesori, pornite din gura multora, de la inalte oficialitati pana la cei mai nevolnici oameni ai acestui pamant.

Incendiul din urma cu mai bine de doi ani a survenit pentru preotul Krauss intr-unul dintre cele mai dificile momente prin care poate trece viata unui om. A fost atunci facut responabil de acel incendiu desi in acele vremuri practic ii fusese confiscata biserica, fara a i se recunoaste macar dreptul legal pe care-l avea in calitatea lui de sef (religios dar si laic) al organizatiei proprietare (Parohia Evanghelica CA Bistrita) a acelui "imobil", de a controla si dispune de tot ce se intampla in "ograda" domniei sale.

Stiu ca atunci primul gand al dumnealui a fost "sa-i lase balta" pe romani si sa plece in tara in care locuiesc acum atat rudele domniei sale cat si vechii prieteni. Dar Dumnezeu l-a intarit si cred ca i-a "soptit" ca este singura persoana care poate sa reconstruiasca repede din cenusa si ruina aceasta biserica, monument definitoriu pentru istoria acestor locuri binecuvantate de Dumnezeu.

Timp de doi ani, sub ochii uneori mirati, alteori uimiti, alteori indiferenti ai trecatorilor, intr-un altfel de santier decat cele cu care suntem obisnuiti, o mana de oameni au executat niste lucrari care vrand-nevrand iti lasa pe data impresia lucrului binefacut si in ritm alert.

Termenele de finalizare a anumitor etape de lucrari, anuntate de preotul Krauss s-au dovedit intodeauna reale.

De asta data a promis ca de Zilele Bistritei, Ceasul din Turn ne va anunta din nou orele si minutele orasului.

Orele intregi, jumatatile si sferturile de ora vor fi anuntate cu discrete batai de clopot, asa cum imi amintesc ca se intampla in copilaria mea de bistritean.

Pentru mine acest santier mai este un prilej de mirare rezultata din faptul ca si romanii pot face lucrari de calitate, respectand riguros anumite termene. Dar se pare ca pentru aceasta mai trebuie cateceva. Ca de exemplu, sa fie ajutati de nemti si mai ales sa fie condusi/coordonati de un neamt.

Mihai Fuca-Tomescu

6323 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro