Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cea mai bună pizza din țară o face un beclenar. Lucian Stoian a câștigat marele premiu la Campionatul Internațional de Pizza

12/05/2015 10:09:24 Bianca SARA  
Lucian Stoian a câștigat marele premiu al Campionatului Internațional de Pizza, desfășurat weekendul acesta la București. Chefii veniți special din Italia au fost impresionați de o pizza cu smântână, miere, miez de nucă, smochine și mentă, dar și de una cu cremă de avocado și ulei aromatizat de trufe.

Anul trecut, beclenarul Lucian Stoian s-a calificat la etapa finală a Campionatului Internațional de Pizza, după ce a dat gata juriul de la concursul de gătit în aer liber defășurat în Cluj-Napoca. Anul acesta, mai exact weekendul ce tocmai a trecut, beclenarul a demonstrat că cea mai bună pizza se face în Bistrița-Năsăud.

Pizzerul de 35 de ani a fost declarat marele câștigător al Campionatului Internațional de Pizza. Acesta a reușit să obțină medalia de aur la două dintre cele patru probe și cea de argint la celelalte două probe.

În cadrul probei „pizza clasica”, Lucian a concurat cu Pizza Padrino cu sos de roșii, mozzarella, piept de pui, gorgonzola, roșii uscate preparate în casă, pesto și hribe, la care a adăugat ridichi și lime. Juriul format din chefi italieni i-a acordat medalia de argint pentru acest preparat.

La proba „pizza desert” Lucian Stoian a obținut medalia de aur, cu pizza „St. Tropez”, care conține brânză de capră, smântână dulce, miere, miez de nucă, herbes de provence, smochine și mentă.

Medalia de aur a obținut-o și la categoria „pizza creativa”, unde a concurat cu o pizza cu două feluri de mozzarella, sos de ardei roșu, cremă de avocado cu ardei roșu și busuioc și ulei aromatizat de trufe.

Nici ultima probă nu l-a pus în dificultate pe beclenar, deși a fost nevoit să facă o pizza cu ingredientele date de organizatori. Lucian a făcut o pizza cu prosciutto crudo, speck, salam dulce, gorgonzola, emmental, mozzarella, mascarpone și fasole albă, care i-a adus medalia de argint.

Lucian a adus la Beclean locul V la Campionatul Mondial de Acrobații cu blatul de pizza

Lucian Stoian are 35 de ani și de mai bine de 15 ani face pizza. A început pe când era student, împins de nevoia de a câștiga niște bani care să-l ajute să se întrețină pe perioada studiilor. A ajuns să îndrăgească atât de mult această lume, încât a ajuns la perfecționare în țări precum Anglia și Franța.

De mai bine de 10 ani, Lucian Stoian face și acrobații cu blatul de pizza. Pasiunea și-a cultivat-o cu multă perseverență, astfel că în 2012 s-a încumetat să participe la Campionatul Mondial de Acrobații cu blatul de pizza desfășurat în Franța. Deși concura cu oameni extrem de bine pregătiți, Lucian a reușit să obțină locul al V-lea.

Mai mult, anul acesta în luna aprilie, Lucian a fost invitat la International Food Festival din Qatar, unde a uimit asistența cu acrobațiile sale cu blatul de pizza.

Beclenarul deține și un local în Cluj-Napoca, Pizza Acrobatica, unde cei care vor să îl vadă în acțiune și vor să-i guste preparatele o pot face.

 

4617 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro