Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ce ţară, dottore!

21/06/2012 22:03:58 Ana DRAGU  
În care şi sinucigaşii sunt pedanţi! În care prim ministrul în exerciţiu e acuzat de plagiat, în timp ce un fost prim ministru, care a nimerit la viaţa lui zeci de mistreţi drept între ochi, ratează la oră de maximă audienţă şi se împuşcă din greşeală în gât.

Ce ţară! În care ne vine să ne sinucidem în fiecare zi, iar atunci când unii o fac, ambulanţa ajunge la timp doar pentru a-i transporta la morgă. Însă o ţară în care ministrul de interne are premoniţii ca Mafalda şi trimite ambulanţe la locul unei viitoare sinucideri presimţite. E o ţară plină de supranatural. În care într-o singură lună se sparge conducta cu plagiatori, se îmbolnăvesc grav condamnaţii la puşcărie, elevi rămân fără şcoli şi ne facem de râs în Europa. Toate astea în timp ce poporul sparge seminţe, siderat, cu ochii lipiţi de televizor. Să ne înţelegem, însă. Îmi pare foarte rău că Adrian Năstase s-a împuşcat. Îmi pare şi mai rău că Victor Ponta e acuzat de plagiat într-o revistă recunoscută de comunitatea ştiinţifică internaţională drept una de vârf şi în care, cercetători din toată lumea se chinuie ani la rând pentru prestigiul de a publica un articol.

Îmi pare rău că Ponta nu s-a chinuit deloc. A furat prima pagină fără efort.

Sigur că e manipulare. Şi într-un caz şi în celălalt. În cazul lui Adrian Năstase, stupefiant e faptul că după ce televiziunile au început să redea cadru cu cadru imaginile cu fostul premier pe targă şi oamenii să îşi pună întrebări de genul „s-a sinucis sau nu că nu ne-au arătat nici un strop de sânge? ”, pe o importantă agenţie de ştiri apare şi explicaţia: “la cererea familiei, înainte de plecarea spre Spitalul Floreasca, lui Năstase i-au fost schimbate hainele cu care era îmbrăcat când a apăsat pe trăgaci. În plus, familia a cerut ca gâtul celui rănit să fie acoperit cu un fular”. Fantastic, dacă nu de-a dreptul ştiinţifico-fantastic! Încerc să empatizez şi să mă pun în situaţia unui membru al familiei. Şi mă îndoiesc că aş fi simţit nevoia să pierd timp cu cochetării vestimentare într-o situaţie de viaţă şi de moarte. Dar eu nici n-am în dulap fulare de firmă. Şi nici tunurile televiziunilor la poartă. Însă Ponta le are. Şi le-a scos când a trimis un drept la replică plin de greşeli revistei, frumos poreclite de el “Natura”, în care explică ce înscenare securisto-politică i-a făcut Traian Băsescu când nu l-a anunţat că să îţi dezbraci doctoratul de ghilimele constituie o infracţiune. Explicaţie perfect valabilă. De ce tocmai el într-o ţară în care probabil 80% dintre lucrările de doctorat sunt plagiate? Totul e ca cineva să aibă bunăvoinţa sau, după caz, interesul, să le verifice...

 

Eu, din fericire, nu mă uit la televizor, nici măcar atunci când se sinucid între ghilimele prim miniştri, însă pe Internet am urmărit totuşi cum bărbaţi şi femei în maiouri stăteau de veghe în faţa casei din Zambaccian impresionaţi, emoţionaţi, solidari. Apoi i-am urmărit pe copiii lor, purtând pancarte interogative cu “Băsescu, eşti mulţumit?” Şi am văzut mai apoi că fotografiile apar într-un ziar numit nici mai mult nici mai puţin decât ADEVĂRUL…şi nu pot decât să exclam: ce ţară, dottore! În care preşedintele şi prim ministrul se păruiesc în văzul mapamondului care să pape mai multe măsline de la Consiliul Europei, în timp ce un popor întreg uită de foame şi se hrăneşte cu televizorul care nu mai redă, ci generează realitatea.

Ce ţară!

6916 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro