Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ce n-ați înțeles?! DEMISIA!!! Nu de onoare! Colectivă! Nu poate să vă doară mai rău ca și pe cei care au ars de vii

04/11/2015 00:19:57 Claudia ANDRON  
„Țara pe care o iubesc e acum în stradă” – spunea aseară Oana Pellea. Aș completa că politicienii pe care-i urăsc sunt acum tot în scaune. N-au onoare, de ce-ar avea demisii și apoi de ce să ne dea nouă socoteală?! De aia! Că ne-am săturat! De minciuni, de reforme, de corupție, de voi, de toți! DEMISIAAA!!! Colectivă!

Psihologia maselor spune că oamenii se unesc și devin o forță periculoasă doar atunci când ceva, o măsură, un gest, îi afectează pe toți, deodată. De data asta a fost emoția cumplită numită acum #Colectiv! Suferința și compasiunea față de moartea cruntă a unor copii și tineri arși de vii într-un club a înlăcrimat, întristat, revoltat și unit o țară întreagă. Mai puțin pe cei care conduc țara asta. Cu siguranță și-au zis și-și repetă în gând „doar n-om fi noi de vină pentru ce s-a întâmplat, de ce să ne dăm demisia?!” Da. Întotdeauna e altul de vină. Niciodată voi! Niciodată corupția, niciodată politica voastră. Vedeți, de asta ne-am săturat! De micimea voastră și de faptul că atunci când toată țara asta simte la fel, voi simțiți altfel. Noi ne gândim la bine pentru toți, voi vă gândiți la bine pentru voi. Chiar așa, domnul Ponta și domnule Oprea, de ce nu v-ați da acum demisia, ce vă oprește?! Oare ce vă spuneți să vă încurajați?!

Apropo, v-ar durea tare dacă v-ați da demisia?! Mai tare decât pe cei care au ars de vii?! Mai tare decât îi doare sufletul pe părinți, pe români?!

Da! S-a terminat răbdarea noastră cu #Colectiv. Colectiv ne-ați ars pe toți în ultimii 25 de ani și acum trebuie să decontați. Toți. Că pe rând v-ați perindat pe scaune, pe la făcut legi și împărțit saci cu bani.

Ne-ați amăgit cu reforme în învățământ. Nici tu salarii și demnitate pentru profesori, nici tu școală, copiii din ce în ce mai slab pregătiți. Ați reformat sănătatea de-a luat-o naiba. Astăzi nu mai avem spitale, medici și asistente. Și cum naiba ne-ați prostit de plătim atât la sănătate și nu avem loc la consultații gratuite la medicul de familie, iar pentru rețetele gratuite ale copiilor plătim?! Ne-ați amăgit cu un nivel de trai mai bun din 90 încoace fiecare guvern, fiecare partid. Pe strada pe care locuiesc în Bistrița aproape că nu e casă fără un copil plecat în străinătate. Ați numărat banii care-i aduc cei care muncesc afară în țară?! Ia apucați-vă și numărați și câte familii ați distrus, câți copii ați distrus lăsându-i fără educație și fără viitor după ce au crescut fără mamă și fără tată, pe care nu i-ați încurajat să rămână alături de prunci oferindu-le un loc de muncă. Asta pentru că ați vândut fabricile, industria și resursele (petrol, gaz, aur, păduri) pe sume de rahat din care doar voi ați câștigat. Și exemplele pot continua trei zile, dar mă opresc aici.

Ne-ați „ars” pe rând 25 de ani cu măsurile voastre. Nu pe toți odată ca să reacționăm ca astăzi. Până vinerea trecută. Când corupția și lipsa de interes față de țara asta, niște reguli clare pe care n-ați fost în stare să le puneți, au ars de vii niște copii și tineri. Ne-ați ars cu nepăsarea și indolența voastră sufletul, răbdarea, înțelegerea... Ne-ați atins limitele. Toate! Și acum, #Colectiv protestăm. Și vă cerem demisia. Nu de onoare. Că nu aveți. Colectivă! Toți pentru toți să plătiți! Politic, pentru început!

Și voi, cei care citiți, băgați bine la cap că au murit copii și tineri cântând asta:

„Nu suntem numere, suntem liberi, suntem aşa de vii,
Pentru că ziua în care vom renunţa va fi ziua în care vom muri!”

                                                                    Goodbye to Gravity

3687 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro