Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Cavalerii şi-au încrucişat săbiile la Muzeul Judeţean, pentru admiraţia domniţelor

29/06/2012 20:15:30 Ioana BRADEA  
Templierii se află printre noi! În sunet de goarnă şi zăngănit de săbii, în ritmurile alerte, pline de veselie ale menestrelilor din Ungaria şi cu o lansare de carte învăluită în mister, serbările Bistriţei Medievale au pornit cu dreptul la Muzeul Judeţean.

Florin Horvath şi-a lansat astă seară cea de-a 10 carte în prezenţa unui numeros public, în secţia de istorie a Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Autorul, care se bucură de cea mai înaltă distincţie a ordinului Cavalerilor Templieri – Cavalerul Marii Cruci, a povestit pentru Bistriţeanul.ro că a muncit la volumul „Îndreptar heraldic” preţ de aproape trei ani. Florin Horvath s-a documentat şi chiar a reuşit să reproducă nişte copii ale unor documente din Biblioteca Secretă a Vaticanului.

Cum anume a făcut rost de aceste documente – autorul a refuzat să ne dezvăluie, mărturisind că acest aspect va trebui să rămână un secret al Templierilor.

De la lansare nu au lipsit primarul Ovidiu Creţu, subprefectul Ovidiu Frenţ şi alte oficialităţi ale oraşului.

În paralel cu lansarea cărţii despre heraldică – în curtea Complexului Muzeal s-au desfăşurat uluitoarele momente de animaţie puse la cale de Garda de Bistriţa şi formaţia Nosa.

Cavalerii şi-au încrucişat săbiile, s-au luptat, au icnit, s-au trântit pe jos, şi-au scuturat zalele şi au smuls ropote de aplauze admirative din partea domniţelor prezente şi a publicului care i-a privit cu sufletul la gură.

Pentru mai mult de o jumătate de oră, menestrelii Bordo Sarkany din Ungaria au umplut spaţiul muzeului cu melodiile straniilor instrumente şi atmosfera senină, plină de glorie a Evului Mediu.

5785 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro