Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  53 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cât ne costă serviciile „de urgență” ale Supercom?! 2 milioane lei ia dintr-o lovitură numai de la Primăria Bistrița

27/09/2016 14:15:11 Raluca NECHITI  
Problema gunoiului se complică și... arde la buzunare! Consilierii locali ai Bistriței vor lua joi în discuție un proiect de subvenționare a taxei pentru gunoi și altul de rectificare bugetară prin care companiei Supercom îi sunt puse deoparte nu mai puțin de 2 milioane de lei.

Autoritățile locale încearcă să dreagă busuiocul după negocierea tâmpită făcută de „comisia specială de negociere” care a stabilit că bistrițenii trebuie să plătească gunoiul de trei ori mai scump față de cei care locuiesc la sate. De ce? Nimeni nu știe, toți ridică din umeri și se bâlbâie când se pun întrebări.

Comisia specială de negociere desemnată de Adunarea Generală a ADI - Deșeuri pentru negocierea contractului cu Supercom și-a bătut joc de bistrițeni! Acum municipalitatea încearcă să rezolve parțial problema, însă „fraierii” care plătesc rămân aceeași și vor contribui la buget cu sume de trei ori mai mari față de localnicii din localitățile componente ale municipiului sau din celelalte comune ale județului, deși produc aceeași cantitate de gunoi!

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița de joi se află un proiect de hotărâre prin care aleșii vor stabilii o serie de subvenții care vor fi acordate bistrițenilor care trebuie să plătească taxa de salubrizare.

„Conform fișelor de fundamentare pe elementele de cheltuieli întocmite de către Supercom au fost stabilite tarifele și în cazul persoanelor fizice pentru activitatea de precolectare, colectare și transport și transfer a deșeurilor municipale după cum urmează 9, 90 lei de persoană/lună în municipiul Bistrița și 3 lei de persoană pe lună în localitățile componente Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir și Slătinița. Prin hotărârea 148 din 1 septembrie 2016 a Consiliului Local al Municipiul Bistrița privind aprobarea instituirii taxei speciale de salubrizare și aprobarea regulamentului de instituire și administrare a taxei a fost stabilită taxa de salubrizare, însă cuantumul ridicat al acestei taxe impune subvenționarea parțială a acesteia din bugetul local al municipiului Bistrița pentru cetățenii cu domiciliul în municipiu. Subvenția prezintă diferența dintre tariful nou de 9,9 lei/persoană/lună și cel vechi 6,6 lei/persoană/lună și este de 3,3 lei/persoană/lună. De subvenționarea parțială a taxei de salubrizare nu vor beneficia și cetățenii din localitățile componente Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir și Slătinița care vor plăti o taxă de 3 lei de persoană pe lună. De asemenea, în cazul familiilor formate din mai mult de patru membri, taxa se aplică pentru un număr de maxim patru persoane”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut joi.

Nicăieri însă nu se explică de ce costurile cu colectarea gunoiului pentru bistrițenii care locuiesc în centru (au tot un tomberon care e ridicat o dată pe săptămână) sunt de trei ori mai mari față de cei care locuiesc în Unirea de exemplu și de la care Supercomul colectează tot un tomberon săptămânal. 

Pentru buna funcționare a serviciului de salubritate este prevăzută și o rectificare bugetară, conducerea Primăriei municipiului Bistrița propunând transferarea unei sume de 2 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru achitarea servicilor de salubritate companiei Supercom.

3517 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro