La această concluzie au ajuns autoritățile sanitare în urma rezultatelor primite de la laboratorul de analize. Doi inspectori vor încerca să identifice persoana care a infestat mâncarea în timp ce a frământat cele două produse.
"Stafilococul a apărut pe două produse servite la nuntă - cașul frământat și chiftelele. Așadar a apărut în mâncarea care a fost frământată de mână. Mâine dimineață doi inspectori vor pleca la Coșbuc să încerce să identifice pesoana și să ia măsuri împotriva organizatorilor nunții" - a declarat pentru Bistrițeanul.ro dr. Costel Hriscu, șeful Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.
Sâmbătă noaptea, 40 de nuntași, printre care și mireasa, au ajuns la spital cu greață și vărsături după ce au mâncat din aperitivul servit la nuntă și li s-a făcut rău.
Întreaga mâncare a fost cumpărată de rudele mirilor și preparată de femeile din sat în bucătaria căminului cultural din Coșbuc.
Autoritățile sanitare au cerut de mai multe ori autorităților locale, dar și sătenilor din comunele județului să trimită la analize femeile care lucrează cu mâncarea a sute de oameni tocmai pentru a evita apariția unor situații de acest gen. În zadar însă... Cum legislația nu le obligă să facă aceste analize, nicio femeie nu a trecut pe la medic pentru a vedea dacă are sau nu probleme de sănătate care ar putea îmbolnăvi zeci de oameni.